FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Her er det best skiføre akkurat nå

Av Ingeborg Aspeli24.01.18 15:55 | Oppdatert: 25.01.18 15:09

Del saken på:

Snøen har lavet ned og gradestokken er på minussiden flere steder i landet. Det fører til gode muligheter for å komme seg ut og nyte vinterluften i skisporene.

Det ser ut til at det er perfekte skiforhold flere steder i landet – det er bare å pakke skiene og kvikk lunsjen og legge ut på tur.

– Det er masse snø i store deler av landet. Østafjells er det vel snø og skiføre over alt, sier Jan Inge Hansen, meteorologikonsulent på Meteorologisk institutt.

Han peker på at det er meldt mildere vær de neste dagene før det blir kjøligere igjen til helgen.

– Jeg tror ikke det vil gå så mye utover skiforholdene. Når nedbøren gir seg vil de kjøre opp nye spor som fører til at den dype snøen blir tørrere. Til helgen er det til og med meldt sol en del steder.

– Nord-Norge, som har hatt skikkelig godvær nå, må forberede seg på gråere utsikt. Mens Sør-Norge vil få bedre og bedre vær mot helgen, sier han.

Han oppfordrer dog folk til å holde seg borte fra skisporene onsdag.

– Onsdag blir det generelt mye vind i Sør-Norge og kuling i fjellet. Dette blir nok ikke den beste dagen til fjells.

Her er noen av stedene det er best skiføre for øyeblikket:

Sjusjøen

Med minus syv grader, så å si vindstille og snø i luften kan Sjusjøen melde om perfekte forhold for å spenne på seg skiene. Med 150 centimeter snø er det ingen tvil om at det bare er å pakke sekken. Men mot helgen er det meldt tåke, så det kan være lurt å komme seg ut før den tid hvis man vil ha klar sikt.

Meråker

Det er litt mildere i Meråker, som betyr at det er 65 centimeter med vårsnø som preger løypene. Meråker er litt av et sentrum for langrennstalenter – både Petter Northug, Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo er kjent for å trene der – så her må du forvente at noen skøyter forbi deg i høy fart.

Nordmarka

Det er også gode skiforhold i Oslo. Det har kommet mye snø den siste uken, men dette vil roe seg. Det er dog fare for sludd og regn som kan gjøre løypene litt isete. Et populært alternativ i Nordmarka er lysløypa fra Sognsvann til Ullevålseter.

Geilo

I Geilo har det kommet mye snø den siste uken – og det fortsetter å lave ned. I løypene er det omtrent 60 centimeter med snø, og de nærmeste dagene skal til og med solen gløtte fram mellom skyene.

Trysil

Her er det meldt litt vind, så her gjelder det å spenne skiene godt fast. Men det er mye snø på Trysilfjellet. Omtrent 130 centimeter snø preger skisporene i Hedmark.

Hemsedal

Det har kommet cirka 25 centimeter snø de siste tre dagene i Hemsedal og det ser ut til å fortsette utover uken. Skiforholdene skal være svært gode, både i og utenfor løypene.

Beitostølen

På Beitostølen er det nypreparerte løyper med pudder. Det har kommet 114 centimeter snø den siste uken. Temperaturen vil holde seg på minussiden, men det blir mildere før gradene synker igjen på fredag. Da skal også solen titte frem.

Kilder: Jan Inge Hansen, meteorologikonsulent på Meteorologisk institutt, og skiinfo.no