ALGARVEKYSTEN: Du finner flere flotte strender langs Portugals sørkyst. Foto: Jørgen Braastad/VG

Dette er årets beste strandreisemål

Algarve har strender som passer for alle.

 • Jennifer Berg Eidebo, Aftonbladet
 • Sara Berge Holmberg

Når årets beste stranddestinasjon i Europa skulle velges, var det området Algarve i Portugal som tok hjem gevinsten. Og med sine lange, brede sandstrender, fantastiske klippeformasjoner og varme klima er det ikke rart at turistene elsker området.

Portugal var en ordentlig storfavoritt under årets World Travel Awards. Et program kjent som det mest prestisjefylte og omfattende i den globale industrien. Kåringene skjer gjennom en nettbasert stemmeprosess, hvor reiseforbrukere og kvalifiserte ledere innen reise og turisme stemmer. En standardstemme gir én stemme, mens stemme avgitt av verifiserte reisepersonell gir to.

Kåringen, som skal velge favoritter innen turisme og reiser i hele verden, kåret i år Algarve i Portugal som det beste strandreisemålet i hele Europa. Området, som ligger langs Portugals sørkyst, med Atlanterhavet utenfor, har lenge vært kjent for sine vakre, lange, brede og rene strender.

les også

36 timer i Lisboa

Mange strender

Algarvekysten er 150 kilometer lang, og full av vakre strender. Det finnes alt fra barnevennlige strender i Alvor til surfestrender i Sagres til strender i grotter. Den mest kjente strandgrotten er Benagil Cave. På området finnes det en strand du kan komme deg til fra land, men om du vil se den andre stranden som ligger inne i grotten er det båt som gjelder, med unntak av et lite hull du kan se inn ifra utsiden. Så bestill en båttur eller ta en kajakk og reis inn i den fantastiske grotten.

En annen favorittstrand er Praia da Marinha, en strand omringet av mektige klipper. Ved stranden finnes det ingen hoteller og mange reiser dit med bil for å gå ned til den lille stranden. Utenom de høye klippene rundt stranden, er den også kjent for sitt vakre og rene vann. Et pluss er at vannet er relativt varmt, så det går an å bade der til midten av november.

Koselige byer

Millioner av mennesker tar seg årlig til området Algarve. Til tross for at strendene er mange og vakre, er det ikke bare sol og bad som lokker. Mange som reiser til området velger å kombinere strandbesøk med å være i noen av de mange byene i området. Faro er det administrative sentrumet i området, hvor du også finner den internasjonale flyplassen.

Populære turistmål i Faro er katedralen med navn Catedral de Faro, romerske levninger ved Milreu og palasset i Estoi. Albufeira er et populært turistmål og kombinerer lange sandstrender med en gammel by, en koselig havn, markeder og underholdning.

les også

De billigste feriebyene i Europa

Besøk året rundt

Mange velger å besøke Algarve under sommermånedene juni, juli og august når det er som varmest i området. Til tross for at det kanskje ikke er så optimalt å ta en dukkert under vintermånedene, har Algarve en del å by på da også. Ta en gåtur på stranden og se mektige Atlanterhavet utenfor. Spis portugisisk mat i noen av de mange byene, kjøp håndverk eller gå blant de bratte klippene.

Flere priser til Portugal

World Travel Awards holdt ikke tilbake på prisene til Portugal i år. I tillegg til å være den ledende stranddestinasjonen, er landet i seg selv også kåret til å være den ledende destinasjonen i Europa i 2019. De fikk de også prisen for blant annet Europas beste flymagasin, hvor Up Magazine vant prisen, Europas ledende cruisehavn, i Lisboa, og Europas ledende storbydestinasjon gikk til Lisboa.

Mer om

 1. Årets beste
 2. Portugal
 3. Reiseliv
 4. Strandferie

Flere artikler

 1. Her er verdens beste nakenstrender

 2. Kåret til verdens kuleste nabolag

 3. Pluss content

  Paradiset som forsvant

 4. Hawaii for eventyrere

 5. Kåring: De beste stedene å besøke i Europa i 2020

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder