FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Du kan bo på dette franske, storslåtte slottet i sommer

Av Sara Berge Holmberg13.04.18 15:42

Del saken på:

Men mens du nyter de vakre omgivelsene må du hjelpe til å restaurere det.

For noen år tilbake ble det australske paret Craig og Karina Waters forelsket i et forlatt slott, med historie tilbake til 1700-tallet.

De bestemte seg for å overta slottet, som ligger i et frodig landskap ved landsbyen Château-Verdun i sørlige Frankrike, og restaurere det.

Paret har delt det store restaureringsprosjektet – del for del, gjennom sin Instagram-profil, som i skrivende stund har 284.000 følgere. I mars ble de nominert som finalist i Shorty Awards, en pris hvor de beste i sosiale medier blir hedret. Vinneren blir kåret i New York 15. april.

I fjor sommer åpnet de dørene for besøkende til bo på det storslåtte slottet og samtidig hjelpe til med restaureringen, og i sommer gjør de det samme.

«Det handler om å bruke tid innenfor veggene til et historisk, arbeidende slott mens det blir brakt tilbake til live.», skriver ekteparet på slottets hjemmeside.

Opplev slottets ånd

– Vi håper at det for de som bor hos oss vil være en mulighet til å oppleve ånden til slottet og lokalområdet, og samtidig få en sjanse til å leve blant og omfavne ufullkommenheten til slottet mens hun går gjennom en restaurering, skriver eier Karina Waters i en mail til VG reise.

Du kan bo på slottet i 3, 5 eller 7 netter og arbeide side om side med restauratørene, eller hjelpe til med matlaging på kjøkkenet sammen med internasjonale kokker. Det er mat til alt fra elegante middager med tente lys, til uformelle grill-måltider på terrassen og pikniker i naturen, og flere av oppskriftene er originale Château-oppskrifter. All maten lages med ingredienser fra slottets egen hage eller fra det lokale matmarkedet. Og samtidig som du setter preg på dette historiske stedet, kan du gå turer i det vakre landskapet, gjøre yoga eller dra på loppemarkedet.

– Siden det kun er minimalt med elektrisitet tilgjengelig, vil en del av opplevelsen på slottet være å leve slik folk levde før i tiden. Det er en 18-årshundre stiloppevelse – å lære å leve av dagslyset på dagen og finne veien til sengen med stearinlys på kvelden, sier Karina Water

De lover ingen glitter og glam, men en opplevelse utenom det vanlige, for å lade batteriene og å få ny giv.