FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Herlige norske hoteller ved vannet

Av Camilla Jorddal08.06.18 13:13

Del saken på:

Dette er hotellene du bør sjekke ut om du fortrekker å våkne opp til lyden av havet.

Sommertemperaturene har kommet til store deler av landet og det er ingenting i veien for å ta badeferien i Norge, eller i hvert fall en badehelg. Om du ikke er den store badenymfen kan du nyte dagene på land med sjøbris i håret.

Her er noen av Norges hoteller som ligger i umiddelbar nærhet til vannet.

Kjerringøy Bryggehotell

Det er ikke bare i sør det er lekre hoteller ved stranden. Kjerringøy Bryggehotell på Kjerringøy – nord for Bodø, byr på slående vakker natur og hyggelig stemning på brygga. Ta et bad i badestampen om temperaturene i vannet er for lav, bli med på havørnsafari eller lei sykkel.

Scandic Havna Tjøme

Har du alltid drømt å bo i en havn kan drømmen gå i oppfyllelse i Tjøme. Hos Scandic Havna Tjøme har du både brygge, båter og strand rett utenfor døren. Her er det bare å nyte synet, og vil du oppleve litt kan du blant annet ta deg en tur til Verdens Ende.

Panorama Hotell & Resort

I havgapet på Sotra kan du tilbringe noen dager ved havet. Prøv supbrett, padle i kajakk eller dra på fisketur. I tillegg har hotellet kanskje Norges kuleste treningsrom – i en glassboks på takterrassen. Få gjerne også med deg en natt på Marstein Fyr.

Sola Strand Hotel

Dette er kanskje det nærmeste du kommer danske badehoteller uten å forlate landet. 15 minutters kjøretur fra Stavanger finner du norsk strandidyll på Sola. Hos Sola Strand Hotel kan du nyte lunsj i strandbaren og ta ettermiddagen i spaet. Er du glad i å surfe kan også Stavanger by på gode surfeforhold.

Strand Hotel Fevik

Hos Strand Hotel Fevik kan du tilbringe sommerdagene i den norske skjærgården. Hotellet har hatt gjester siden 1937, og her har det bodd både kjente og ukjente. Blant annet var Roald Dahl var blant stamgjest i 30 år. Sjekk ut spaet når du er på hotellet, gratis adgang.

Brekkestranda Fjord Hotel

Ytterst i Sognefjorden kan du bo på Brekkestrand Fjord Hotel i fjæra. Her våkner du opp i et postkort og kan bli med på blant annet fjelltur, fjord-golf eller fisking. Til frokost steker de vafler ved frokostbuffeen, norskere blir det ikke.

Rosfjord Strandhotell

I Lyngdal kan du bo på Rosfjord Strandhotell og nyte herlig sørlandsidyll. Her våkner du til sjø- og strandutsikt. La ungene leke i sanden eller teste vannsklien mens du slapper av i solen.

Holmsbu Hotel & Spa

På Holmsbu kan du nyte solrike dager med vannet som nærmeste nabo. Her bor du i fjordkanten og kan sole deg dagen lang på varme sommerdager. Vil du bade kan du ta en tur på den lille stranden, eller ta deg et bad fra bryggen.

Farris Bad

I Larvik kan du bo på spahotell rett ved vannet. Spa er deilig nok i seg selv, men en sier ikke nei til flott utsikt fra spaet, rommet eller uteplassen. Her er det bare å ta på deg morgenkåpen for et morgenbad, eller kveldsbad.