FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Festet for 144 mill. på Dubai-hotell

21.11.08 23:30 | Oppdatert: 25.11.08 11:06

Del saken på:

(VG Nett) Alt som het finanskrise var glemt da 2000 av verdens celebriteter troppet opp på det som trolig var tidenes dyreste fest i Dubai.

Tidenes dyreste fest?

Verken kjente gjester eller penger var spart på da det som trolig er tidenes dyreste fest ble trommet sammen for å feire åpningen av fasjonable Hotel Atlantis i Dubai.

VGTV:Se det utrolige fyrverkeriet her!

Du var kanskje ikke invitert, men dersom du lar deg blende av kjendiser og glamour er festen trolig det nærmeste du noensinne ville kommet himmelen her på jord. Kylie Minogue frontet det som var en svært eksklusiv gjesteliste, hvor flere av navnene representerte formuer som i seg selv er store nok til å arrangere tilsvarende fester.

VGTV:Se video fra verdens dyreste privatfest

LESERNES PERSPEKTIV:Hva er det største pengebeløpet du har brukt på en fest? Var det verdt det? Del dine erfaringer med VG Netts lesere!

Artikkelen fortsetter under bildet ...

Tilbudt syv mill for å delta

Michael Jordan, Lindsay Lohan, Wesley Snipes, Mary Kate Olsen, Shirley Bassey, Robert DeNiro og Charlize Theron var bare noen av de 2000 internasjonale celebritetene som spankulerte over den røde løperen på vei inn til festen hvor iskalde flasker Dom Pérignon sto klare til å slukke gjestenes tørst.

Mesterkokkene Nobu Matsuhisa, Santi Santamaria, Michael Rostang and Giorgio Locatelli sørget for at ingen sultet seg gjennom

kvelden, med et måltid som fikk navnet Atlantean Feast.

LES MER OM HOTELLET HER

Selskapeligheten hadde ifølge internasjonale nyhetsbyråer hadde en prislapp på 144 millioner kroner. Festen ble toppet av et fyrverkeri som på forhånd ble karakterisert som syv ganger større enn det som ble skutt opp under åpningsseremonien til Beijing-OL.

Annet festkrydder var blant annet en huskonsert med Kylie Minogue, og kjendiser som strålte i rådyre designer-kreasjoner.

VGTV:Få video-omvisning på hotellet her!

Om du føler deg snurt for at du ikke fikk være på festen, kan det kanskje være en trøst at jetset-ekteparet over de fleste andre, David og Victoria Beckham, heller ikke var til stede. Men det spørs om du, i likhet med Beckhams, ble tilbudt én million dollar - over 7 millioner kroner - av arrangøren for å komme og kaste glans over festen - for så å takke nei.

LYSTEN PÅ DUBAI-FERIE?Få flere tips og Dubai-linker her!

Så var det heller ikke noe hvilket som helst hotell som ble feiret. Hotellet, som har kostet over 12 milliarder kroner, er bygget på en kunstig, palmeformet øy. Det har satt en foreløpig ny og eksklusiv spiss på de allerede luksuriøse omgivelsene i emiratet ved den persiske gulfen etter at det formelt åpnet 24. september i år.

RAMPELYS:Mer om kjendiser og underholdning her

Artikkelen fortsetter under bildet ...


Rom under vann

En av eierne og mennene bak de kostbare festlighetene, den sørafrikanske milliardæren og hotell- og utelivsbaronen Sol Kerzner, har tilsynelatende ikke latt seg affisere av finanskrisen som har rystet verden i høst.

SAMLESIDE:Reiseliv

- Vi har bygget noe som er ganske ekstraordinært. Vi må vise verden det, sa han før festen, ifølge AFP.

Og, bare for å sette party-prislappen i et slags perspektiv, la han til:


- Det er en del penger, helt til du sammenlikner det med å bygge et hotellanlegg til 1,7 milliarder dollar.

Hotellområdet er hele 113 mål stort, og har et maritimt preg. Flere av gjestene har utsikt rett ut i havet, ved at de dyreste av de 1539 rommene er plassert under vann. Disse rommene vil koste 25.000 dollar, og eierne satser på at velbemidlede europeere, russere, asiater og folk fra Midt-Østen ikke har latt finanskrisen knipe inn på luksusreise-budsjettet.

Så langt skal det love godt, for eierne hevder at det allerede er ventelister for å sikre seg et opphold på det svært fasjonable hotellet.

DISKUTÉR:Er det drøyt å bruke så enorme pengesummer på én fest?

Utenfor hotellet er det bygget en gigantisk tank med 65.000 fisker og sjødyr, og en egen delfinavdeling med delfiner som er fløyet inn fra Salomoøyene.

Hotellet er ifølge AFP et forsøk på holde Dubai i jetset'ernes rampelys. Den internasjonale finanskrisen har slått hardt ned også her. Blant annet har verdien av børsen blitt redusert med to tredjedeler.