FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Kåring: Dette er verdens beste partyby

Av Jostein Matre 19.12.12 09:51 | Oppdatert: 19.12.12 10:15

Del saken på:

(VG Nett) 27.000 turister kan ta feil. Men dersom de ikke gjør det, er New York det beste stedet å dra til for en god fest.

Så mange har nemlig stemt frem USAs største by som verdens partyhovedstad, ifølge Daily Mail, som viderebringer en spørreundersøkelse utført av hotels.com.

- De tar ikke feil. New York er uten sammenligning den beste partybyen i verden, sier Atle Hovde, som er grunnlegger av kongenavnewyork.no, en nettside som tilbyr hjelp til å finne de beste utestedene, restaurantene og hotellene i New York.

Ny trend

Hovde trekker spesielt frem de mange takterrassene som tilbyr både glimrende utsikt over Manhattan og en god fest.

- Noen har såkalte «sunset parties» (solnedgangsfester journ.anm.), mens andre holder det gående utover natten, forklarer Hovde.

Han trekker særlig frem PhD på toppen av Dream Downtown-hotellet og Plunge på toppen av Gansevoort Park Hotel. Begge ligger i Meatpacking-området.

- Et litt mer folkelig alternativ er 230 Fifth (27. gate og 5. aveny journ.anm.) med utrolig utsikt og god stemning.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Han tror også mange forbinder New York med noen av verdens beste nattklubber. Blant de Hovde mener er hottest akkurat nå er Electric Room i kjelleren på Dream Downtown-hotellet og The Box, på Lower East Side, som tilbyr en blanding av burlesque-show og nattklubb.

En ny trend i byen er barer som spiller på de klassiske speakeasy-barene som det var mange av i forbudstidens USA. Det var fra 1920 til 1933 da spritsalg ble forbudt.

- Det er kommet mange slike. De satser blant annet på gode drinker, forklarer Hovde, som mener Apotheke i Chinatown og Little Branch i West Village er gode alternativer.

- Kule mennesker

Hovde mener det ikke bare er stedene som gjør New York til et sted med bra natteliv, men også menneskene.

- Det er mange kule mennesker i byen, og det er mange kule som kommer dit. Turister inkludert. Det gjenspeiles i byens uteliv.

Områder som East Village, West Village, Greenwich Village og Chelsea på Manhattan og Williamsburg i Brooklyn, blir ofte trukket frem som deler av byen det er verdt å besøke for nattlig moro.

En utfordring kan iblant være å komme inn på de mest populære nattklubbene. Det kan hjelpe å være der tidlig, være pent kledd og ikke bare være gutter. Men den største garantien har du kanskje dersom du kjenner noen som kan få deg på en gjesteliste.

Trøsten kan uansett være at det er nok av barer og andre utesteder i New York der man enkelt kommer inn, og hvor man kan ha det veldig moro.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Las Vegas

På plassen bak New York i den ferske kåringen fulgte Las Vegas. Ingen som har vært der vil være overrasket over å se denne gamblingbyen høyt oppe på en slik liste.

På de neste seks plassene var det europeiske byer, med London først. Etterfulgt av Paris, Barcelona, Berlin, Amsterdam og Madrid. Deretter kom USAs tredje by på listen, Los Angeles, før Asia snek seg inn på 10. plass med Thailands hovedstad Bangkok.

Dermed får ikke Miami, som Atle Hovde mener er New Yorks nærmeste konkurrent, en plass på listen.

- Miami er et slags New York på stranden. Flere av de kule stedene i New York har avdelinger der.