FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

VGs store badeguide til Kroatia

Av Gjermund GlesnesPublisert: 01.01.2011

Del saken på:

KROATIA (VG) Kroatia har over 6000 kilometer med kyst og så mange øyer at selv landets eget turistkontor går i surr. Det gir mange muligheter i sommerferien.

Annonse

Finn ditt drømmested i de tusen øyers land

- Med sine 1244 øyer er landet et paradis for seilere, forteller kontorets brosjyre, før neste avsnitt slår fast at antallet er 1185.

47 av øyene er bebodde, 652 ubebodde, og i tillegg kommer 78 holmer og 389 skjær, alt ifølge samme brosjyre. Denne regnemåten gir summen 1166.

Annonsørinnhold
Reise

HAR DU ET REISETIPS FRA KROATIA? Legg det inn her!

Det kan egentlig være det samme. Det er uansett mange nok til at de fleste kan finne sin drømmeøy - og at du kan reise videre hvis du treffer på naboen.

Kroatia har partyøyer, dykkeøyer, familieøyer, fjelløyer og nakenøyer, øyer med gamle, venetianske landsbyer og øyer uten et hus. Du kan være helt alene eller legge deg til bruning ved siden av 5000 andre.

FINN DITT KROATISKE DRØMMESTED:
** KROATIA FOR FAMILIER
** KROATIA FOR PARTYLØVER
** KROATIA FOR DYKKERE
** KROATIA FOR NATURISTER
** KROATIA FOR EREMITTER
** KROATIA FOR BYELSKERE

Reise rundt

Du kommer deg dit med ferge eller hurtigbåt. Rederiet Jadrolinija har avganger til de aller, aller fleste bebodde flekker på draftet. Billig er det også. Eneste aber er at de store havnene, særlig i Zadar, er uoversiktlige og elendig merket.

BILDESPESIAL: Se bilder fra mange av stedene

Du må også belage deg på å dra innom byhavnene for å dra fra én øy til en annen. Alternativet er å bli med på en sightseeingbåt. De går fra Brac til Hvar, Solta eller Pakleni, og fra Hvar til Brac, Solta eller Pakleni. Hvis du er på et turiststed og det ligger et interessant sted tvers over sundet, kan du være ganske sikker på at det går en båt dit.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!