FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Topp fem: Ting du bør unne deg i ferien

Av Gjermund Glesnes31.05.11 22:25

Del saken på:

Det handler ikke bare om hvor du drar, men i hvilken grad du virkelig klarer å nyte ferien. Her er fem utskeielser som jager hverdagen av gårde.


1. GÅ TIL BARBEREREN
Sett deg godt til rette i stolen, løft haka, og drøm deg tilbake til en tid da menn var menn og skjeggstubber var fy-fy. Og nyt følelsen av å bli dullet med, med kost, barberskum og barbererens stødige håndlag med bladet. Jo visst er det kjappere å barbere seg selv. Men hvem har sagt at ferie skal være effektivt?

Hva er dine beste ferie-utskeielser? Skriv dem inn i kommentarfeltet under artikkelen!

2. SKOPUSS
En gjennomsnittlig norsk kvinne har... hvor mange er det? en halv million sko? En tur hos skopusseren kan gi samme følelsen som nytt fottøy - uten fare for gnagsår og med skoskinn som blinker i solskinnet. Ikke bare gjør du en fattig skopusser glad, det er også mye billigere enn å kjøpe nye, og du slipper overvekt på vei hjem.

LES OGSÅ: Her spiser du verdens beste...

3. KJØP EN VENN
Følgende tips er nesten nødvendig for å beholde forstanden i for eksempel Marrakech, men kan også fungere i f. eks Roma: Kjøp noe i en butikk første dagen - samme hva - og du kan trygt returnere til samme butikkdriver hver dag resten av ferien, drikke te og prate hyggelig, helt uten kjøpepress.

MEN IKKE HER? Dette er markedene USA advarer mot

4. PRIVAT GUIDE
Guidede grupper er vel og bra. Men lunta kan bli testet til det ytterste når 20 tyske medturister står i veien og en vennegjeng prater i munnen på guiden. Løsningen er enkel: Bestill din egen guide! Mange steder er prisen helt grei: I Dubrovnik må du ut med 800 kroner for en halv dags guiding, i Wales koster en hel dag et par hundrelapper mer.

LES OGSÅ: La en hjemløs guide deg rundt i London

5. DÅRLIG FROKOST
Glem alt snakk om dagens viktigste måltid. Hvor mange morgener har du ikke tvangsforet kjakene med kjedelige brødskiver? I ferien kan du unne deg en skikkelig usunn - og uviktig - frokost: Caffè latte og en sjokoladefylt croissant stående ved bardisken. Og garantert god appetitt til lunsj!

DINE TIPS: Hva er dine beste ferie-utskeielser? Skriv dem inn i kommentarfeltet under artikkelen!

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!