FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

- Norske fjorder verdens beste reisemål

27.10.06 19:37 | Oppdatert: 30.10.06 15:26

Del saken på:

Nærøyfjorden og Geirangerfjorden er kåret til verdens beste reisemål av det amerikanske magasinet National Geographic Traveler.

De to norske fjordene kom med på FN-organisasjonen UNESCOs liste over verdensarvsteder i 2005, og går til topps blant de 94 verdensarvstedene som magasinet har rangert, melder NRK.
Nesten 500 internasjonale reiselivseksperter har rangert de 94 verdensarvstedene etter hvor godt vare de tar vare på sin UNESCO-status, og de norske fjordene blir rangert foran på den kinesiske mur og pyramidene i Egypt.

Gavepakke

Ifølge Bergens Tidende havner Bryggen i Bergen på tiendeplass på den samme listen.

- Dette er en gavepakke som vi ikke kunne drømt om når vi skal markedsføre Norge i utlandet, sier leder i Verdensarvrådet i Norge, Arne Sandnes, til NRK. Han tror den storslagne naturen, i harmoni med menneskene rundt, har gjort at de norske fjordene gikk helt til topps.

- Glad og stolt

- Status som verdensarv er det høyeste internasjonale kvalitetsstempel et landskap kan få, og bare områder som kan dokumentere kultur- eller naturfaglige kvaliteter i særklasse, kombinert med god forvaltning, kommer inn på listen. Jeg er derfor veldig glad og stolt over at Vestnorsk fjordlandskap er rangert som det best forvaltede verdensarvstedet i verden, sier miljøvernminister Helen Bjørnøy i en kommentar.

Unescos verdensarvliste består av steder som blir vurdert å ha fremragende og universell verdi, og som er så viktige at de må bli tatt vare på for kommende generasjoner.
National Geographic Traveler Magazine, som er et anerkjent og ledende tidsskrift innen natur, geografi og reiseliv, har både i 2004 og 2005 kåret norske fjorder til et av verdens beste reisemål.