FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Se, en rullende mopedkirke!

Av Dag Fonbæk27.01.12 17:58

Del saken på:

(VG Nett) Se nøye på denne doningen. En norsk mopedkirke!

... med norsk flagg og vaffelpressa i høygir

Det er Sjømannskirken i Thailand som har tatt i bruk den blå, rullende kirken med norsk flagg i toppen og vaffelhjerter som sidepynt.

Egentlig holder sjømannskirken til i Pattaya, et par timer unna Bangkok. Men for å kunne være til stede blant norske og skandinaviske backpackere og andre ferierende i ryggsekkturist-gaten Khao San Road, har de fått spesiallaget en tuk-tuk med vaffelkjøkken, forteller sjømannsprest Jan Olav Johannessen til VG Nett.

Populært treffsted

Mopedkirken med kaffe og vafler har allerede rukket å bli et populært møtested for skandinaver i Bangkok.

TIL BANGKOK? Last ned gratis VG-reiseguide her

Rundt den blå doningen møtes feriefolket og fastboende nordmenn med «kjerkas» folk, får høre nytt hjemmefra, innhenter råd og tips om oppholdet i Sørøst-Asia - eller kan hende får de en håndsrekning hvis ferieturen ikke har gått helt som planlagt.

Sentral plass

- Av politiet fikk vi tildelt plass rett utenfor politistasjonen - ved inngangen til Khao San Road. Alle som vil inn i gaten må nå passere oss, sier sjømannsprest Johannessen.

Han forteller at de lenge har sett på muligheter for å åpne en «filial» i Bangkok, der sjømannskirken lå før den ble flyttet til Pattaya for noen år siden - fordi behovet for «kjerkas»
tjenester ble ansett for å være større der ute.

Sponset

- Skulle vi få til dette måtte vi finne en vri som miljømessig passet inn i Khao San Road. Da dukket ideen om en enkel mobil enhet opp - «en sjømannskirke på hjul».

- Sjansen bød seg da vi fikk støtte fra Sjømannskirken i Gøteborg (overskudd fra deres 17.mai feiring!), og sponsorstøtte fra Europeiske Reiseforsikring, forteller presten til VG.

Sydende gate

I Khan San Road kryr det av ryggsekkturister. Gaten er en av verdens mest kjente møtesteder for backpackere. Her er de omgitt av billige hoteller, reisebyråer, barer, restauranter og butikker.

Mopedkirken dukker også opp i TV2-serien «Langt hjemmefra» (onsdager klokka 21.40), der Sjømannskirkens diakonale arbeid i Bangkok og andre storbyer speiles på nært hold.

Hver fredag kveld kjøres vaffelpressa igang på Khao Dan Road. Det er hva Sjømannskirken forløpig har kapasitet til.

Men forsøket med den mobile sjømannskirken fikk en trang fødsel: Flommen i Bangkok sist høst gjorde at mopedkirken ikke komm fram til Khao San Road på flere uker.

- Viktig

- Vår tilstedeværelse er viktig både forebyggende og fordi backpackerne vet at de kan ta kontakt hvis de trenger hjelp, sier sjømannspresten.

- Mange tar med seg vårt telefonkort som gjør oss tilgjengelig 24 timer i døgnet, uansett hvor de er i Østen.

Nå håper Johannessen & co. at enda flere - også vanlig besøkende i Bangkok - vil stikke innom for en prat og ta en vaffel.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!