FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Hva bør du IKKE gjøre i Roma?

Av Hege Lyngved Odinsen31.01.13 20:03 | Oppdatert: 02.11.13 13:05

Del saken på:

(VG Nett) Restaurant-tips, trafikk-kultur, de beste is-stedene og hva du IKKE bør gjøre i Roma, var noen av temaene da Roma-guide Anders Hornslien svarte leserne Tett på nett i dag.

- og her kan du spise med Woody Allen!

Roma er nordmenns favorittreisemål, og når vi vil ha sol og varme er Italia populært for mange av oss. I den anledning ba vi Anders Hornslien - som bor i Roma - om å komme med sine beste Italia-tips til leserne. Mer enn 150 spørsmål kom inn og her er et knippe av hva leserne lurer på om Italia:

* Når man besøker Roma, hva er det 1) man absolutt burde gjøre, og 2) hva burde man unngå?

- Man må ta en aperitivo foran Pantheon, oppleve kvelden i Trastevere og ta en kaffe på Sant'Eustachio Il Caffè.

2. Man skal ikke spise middag på Piazza Navona og man skal ikke gå i det sixtinske kapell i høysesongen! Ellers er alt lov! er Hornslien klare svar.

Les hele Tett på nett-intervjuet her.

- Himmelsk is

Flere av spørsmålene han fikk dreide seg om gode italienske matopplevelser.

- Hvem har best hjemmelaget iskrem og sjokolade? lurte Liv på.

Hornslien trekker frem Giolitti som ligger rett bak Pantheon hvor blåbærisen skal være himmelsk.

- Ellers er Il Gelatone i Via dei Serpenti i bydelen Monti meget bra. Pistasj-isen der er verdt Roma-turen alene. Rett ved denne isbaren i Via Madonna dei Monti finner du en av Romas beste sjokoladebutikker, sier Hornslien.

HVOR GÅR DIN DRØMMEREISE? DEL MED ANDRE HER!

Spisesteder

Han sier at man har gode sjanser for å spise godt på de fleste steder i Roma, men at det er særlig tre spisesteder han vil trekke frem.

- Hos Alessio får du himmelsk mat i Monti - La Taverna dei Fori Imperiali - både Woody Allen, Robert Di Niro og Al Pacino har dette som en lokal favoritt. Herlig stemning og topp service.

- I Trastevere spiser du veldig godt hos Fabrizio på Da Fabrizio i Via di Santa Dorotea 10. Pastaen med sopp og trøffel her er legendarisk. Tiramisuen deres også verdt mange besøk!

- Også i Trastevere har du et fantastisk «hull i veggen» - Da Enzo al 29, anbefaler Hornslien og legger til at det alltid er et godt tips å spørre hva dagens anbefalinger er istedenfor å velge fra menyen.

Er du på jakt etter Michelin-stjerne-mat skal Romas hotteste sted akkurat nå være Agata e Romeo.

FÅ FLERE TIPS TIL DRØMMEREISEN! Sjekk ut Reisepanelets svar til VG-leserne her.

Italiensk trafikk

En av leserne var en smule bekymret for italiensk trafikk-kultur. Det er ikke Anders Hornslien - som sier:

- Jeg vil si at det er litt overdrevet hvor «gærne» italienere er i trafikken. Hvis du oppfører deg normalt i trafikken går det stort sett greit.

Han anbefaler å tegne full forsikring på leiebil.

- Gatene er trange i byene og italienere bryr seg ikke så mye om det blir en ripe i lakken eller om de tar et speil. Men det gjør bilutleieselskapene!

En annen leser lurte på om man kan ta pirattaxi i Roma og om man bør avtale pris før man tar en taxi.

- Det er ingen grunn til å ta pirattaxi. Det er nok av vanlige taxier i Roma. Til og fra flyplassene er det fastpris og ellers er det lurt å passe på at de bruker taksameter. Drosjesjåførene i Roma er langt bedre enn sitt rykte og de fleste er ærlige og hyggelige og til å stole på, sier Hornslien.

Et annet tema var biltur i Italia. Her hadde Hornslien flere forslag til ruter og steder, både til fastlands-Italia og på Sicilia. LES HELE TETT PÅ NETT-INTERVJUET HER!

FØLG VG REISE PÅ FACEBOOK!