FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Gode opplevelser i Amsterdam

Av Mona Langset23.04.11 14:00 | Oppdatert: 23.04.11 14:20

Del saken på:

Nederlands hovedstad er mye, mye mer enn liberale lover og coffeeshops. Her er noen tips.

For barnefamilier
* Gjør Amsterdamturen til en helt spesiell opplevelse ved å bo en i husbåt på kanalene. Kan bestilles på Houseboathotel.nl

* Artis Zoo (Plantage Kerklaan 38 40) er mye mer enn dyrepark. Det er også et geologisk museum, zoologisk museum, veksthus, akvarium og planetarium.

* Klatre til topps i tårnet på Westerkerk-kirken, som ligger i Prinsengracht og se hele byen. Avslutt med en tur til Pannekakehuset i Prinsengracht 191.

LES OGSÅ: Pannekaker, vin og shopping i Amsterdam

Romantisk

* Sverme mellom millioner av vårblomster i verdens vakreste blomsterpark, Keukenhof. Åpen fram til 20. mai. Enklest å komme dit med buss fra Schiphol flyplass.

* Båttur på de opplyste kanalene om kvelden med ost, vin og stearinlys på bordet i båten. Kan bestilles gjennom Holland International.

* Ettermiddags-te i veskemuseet. Museet i dette kanalhuset i hjertet av byen er så romantiske at det også er et populært sted for å holde vielser.

LES OGSÅ: 10 ting å gjøre i Amsterdam

Her spiser du godt

* Indonesia var en nederlandsk koloni i 300 år, og i dag er det mange gode indonesiske restauranter i byen. Blue Pepper (Nassaukade 366) og og Tempo Doeloe (Utrechtsestraat 75) skal være blant de beste.

* På De Ondeugd (Ferdinand Bolstraat 13-15) får du fransk- og italienskinspirert mat til lommebokvennlige priser. Skulle det være fullt, finner du mange andre spisesteder i nærheten.

* Aldri en tur til Nederland uten å spise på et pannekakehus. The Pancake Bakery (Prinsengracht 191) har ord på seg for å være byens aller beste.

Artikkelen fortsetter under bildet.

LES OGSÅ: Opplev Amsterdams hemmeligheter

Uteliv/underholdning

* Utelivet i Amsterdam er legenadarisk, og Leidscheplein er blant byens livligste fornøyelsområder. Der finner du puber, restauranter, nattklubber, teater og rocketempelet De Melkweg. Området rundt Rembrandtplein er også livlig, blant annet med den populære nattklubben Escape.

* Byen har over 50 museer av svært ulik karakter. Fra Rijksmuseum med flere av Rembrandts viktigste verker, via moderne kunst på Stedelijk Museum til Van Gogh-museet, Anne Franks hus, Madame Tussaud og Sex-museet.

* Få en Amsterdamer til å vise deg byen. Gjennom Like-a-local.com kan du leie en lokal til å vise deg for eksempel de beste shoppingstedene, de hippeste nattklubbene, nederlandsk design, ta deg med på middag hjemme, eller sykkeltur langs kanalene.

LES OGSÅ: Turister kan få hasj-nekt i Amsterdam

For den aktive

* Gjør som de innfødte: Sykle. Det er sykkelutleie mange steder, blant annet ved Sentralstasjonen.

* Sykle på vannet. Det vil si, lei en pedalbåt på kanalene. Leies ut på flere steder, blant annet ved Rijksmuseum og Anne Franks hus. Les mer på Canal.nl.

* Ta en lang tur i Vondelpark, Amsterdams svar på Hyde Park eller Central Park.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!