FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Her er sommerens charternyheter

Av Mona Langset26.10.12 17:24

Del saken på:

Almeria i Spania, Maddalena-øyene i Italia og Seiltur i Tyrkia er blant de splitter nye chartermulighetene neste sommer.


Solgaranti og varme bølger er ikke nok for chartervante nordmenn. Mange vil trene, noen vil seile, mens andre vil ha spesialtilpassede hoteller for sine behov.

Det betyr at charterselskapene tilbyr stadig mer spesialiserte reisepakker.

- Selskapene profesjonalieserer seg i det å møte ulike gruppers behov. Tidligere var de redde for å bli oppfattet som diskriminerende og ekskluderende hvis de hadde hoteller tilpasset for eksempel voksne gjester eller barnefamilier. Men det er jo det kundene vil ha, sier reiselivsdirekør i Virke, Rolf Forsdal.

VGs oversikt viser at charterselskapene byr på 60 nyheter neste sommer:

* 6 splitter nye reisemål
* 8 relanseringer - tilbake til populære steder
* 9 nye cruise
* 18 nye reiser fra flyplasser utenfor Oslo
* 19 nye TEMA-reiser

I tillegg tilbyr charterselskapene mange nye hoteller.

SEILFERIE I TYRKIA: Det er Star Tour som nå lanserer seilferie i Tyrkia i samarbeid med Sunsail, er en av verdens ledende seilferiearrangører.

Du kan velge å seile en ferdig oppsatt rute i følge med flere båter, eller å seile på egenhånd. Pakken består av fly - transfer, båt - og om nødvendig - egen skipper. Turene sta starter og ender i Turgutreis på vestkysten, like ved de greske øyene Kos og Kalymnos.

Selv om nordmenn som har leid seilbåt i varmere farvann har klart å finne fram til utleieselskaper selv til nå, mener Star Tour at dette er et godt alternativ.

- Dette er jo for de som vil ha en ferdig pakketur framfor å pakke selv. Dessuten er det er prisgunstig alternativ, og du kan velge å bo en uke på hotell etter seilturen, sier informasjonssjef Elisabeth Larsen Vonstedt.

ALMERÍA:Solia setter opp charterfly til dette spanske feriestedet på Solkysten mellom Malaga og Alicante.

Her ligger charterhotellene rett på de langgrunne strendene. Inne i byen finner du spanske restauranter og morsomme butikker. Stedet ligger også i kort avstand fra Sierra Nevada, med gode vandringsmuligheter.

Solia kommer i tillegg til ordinære charterturer til å ha rundreiser i Andalusia-provinsen.

ALANYA: SAS hadde stor suksess med sitt sommerfly fra Gardermoen til den lille flyplassen utenfor Alanya nå i år.

Neste sommer kommer SAS tilbake, og får følge av både Ving, Detur og Star Tour.

Dermed slipper alle som skal ferie her den mer enn to timer lange transportetappen fra flyplassen i Antalya.

Alanya har alltid vært populær blant nordmenn, med sine lange strender, mange restauranter og livlige butikkliv. De siste årene har lokale myndigheter forbudt kjøpmennene å mase på kunder og trekke dem inn i butikken, noe som har gitt byen en mye roligere atmosfære.

MADDALENA-ØYENE: Denne lille øygruppen utenfor Costa Esmeralda i Italia består av syv øyer, og Star Tour vil ha hoteller på den største av dem: La Maddalena.

Øygruppen har samme krystallklare vann og granittklipper som Costa Esmeralda. Du kommer dit med fly til Sardinia, og en 20 minutters båttur derfra

SICILIA: Star Tour tilbyr et nytt reisemål på sydsiden av Cicilia, Marina de Ragusa. Byen som ble delt av et jordskjelv i 1963, står på UNESCOS verdensarvliste.

AZORENE: Solia relanserer portugisiske Azorene. Tidligere hadde de reiser til Azorene fra Oslo.

Det har vært ute av programmet en sesong, men etter stor etterspørsel er det nå tatt inn igjen som helårsreisemål fra Oslo, og sommerreisemål fra Stavanger og Bergen.

MADEIRA: Dette er allerede et helårsreisemål fra Oslo, men til neste sommer vil Solia også fly til Madeira fra Bergen og Stavanger.

KROATIA: Apollo får et nytt reisemål på Makarskakysten, Zivogosce med hotell direkte på en av Kroatias fine strender.

TUNISIA: De siste årene har Detur vært eneste norske charterselskap i Tunisia. Til sommeren kommer også Star Tour på banen med ukentlige flyvninger fra Oslo, og hoteller i Hammamet, Sousse og Port el Kantaoui.

KOS: Før var den greske øya Kos mest kjent som en partyøy. Når Star Tour nå tar Kos tilbake i programmet, er målgruppen voksne par og barnefamilier.

Både Ving og Apollo har Kos på programmet fra før. Apollo legger om til gunstigere flytider dit fredag morgen, og mange nye hoteller på øya neste sommer.

KORFU:I romantiske Korfu by finner du kulturhistorie, shopping, restauranter og spennende smug. Middelalderbyen står på UNESCOS verdensarvliste. Apollo tar Korfu by inn i programmet igjen til sommeren.

Apollo etablerer seg også i Paleokastritsa på Korfus vestkyst. Her er det 15 sand- og rullesteinstrender omgitt av frodig natur.

KARPATHOS: Apollo får flere nye hoteller på Karpathos, hvor de blir eneste norske turoperatør neste sommer.

IBIZA: Den spanske øya Ibiza har i likhet med Kos vært mest forbundet med ungdom og fest, men tiltrekker seg nå et mer voksent publikum.

Gjennom Star Tour kan du neste år bestille Ibiza i kombinasjon med Mallorca, en uke på hver øy.

MALLORCA: Ving kommer tilbake til to nye reisemål på Mallorca: Cala Mayor, som er en forstad til Palma by, og Port de Andratx, som er et av Mallorcas mer eksklusive hjørner.

Apollo lanserer et hotell for surfeinteresserte på øya: Sol Wave House i Magaluf, med eget bølge- og surfebasseng.

I Malaga blir det også et nytt boutiquehotell for designfrelste og et nytt familiehotell.

MARMARIS: Ifølge Ving er Marmaris en av de virkelige perlene langs den tyrkiske Middelhavskysten. Her starter også strandpromenaden som strekker seg flere kilometer bort mot Içmele.

Ving tar Marmaris inn i programmet igjen i år, etter at det har vært ute noen sesonger. Detur har Marmaris på programmet fra før.

CRUISE: Star Tour lanserer syv nye ulike cruiseruter fra Mallorca og Korfu.
Apollo har de siste fire årene hatt stor suksess med skjærgårdscruise fra Split, og neste sommer tilbyr de det samme fra Dubrovnik.
Solia kommer til å ha fire dagers Nilencruise i kombinasjon med tre dagers sol- og badeferie.

FOR BARNEFAMILIER: Full feriepakke med barneklubber, store leiligheter, barneunderholdning og store bassenger. Slik vil mange barnefamilier ha det, mener Star Tour.

Derfor oppgraderer de nå sitt største og fineste hotell på Samos til et Blue Village, som innfrir alt dette.

Samtidig legger Star Tour om barneklubbkonseptet på alle sine 14 Blue Village-hoteller.

Klubben Superkids for de mellomstore barna forsvinner. I stedet får barn fra seks til 11 år sin egen aktivitetsklubb hvor de kan komme og gå som de vil. De fra 12 til 15 får egen «hang out,» en frisone uten foreldre og småsøken.

De alle minste får sin egen babylounge med stellebord, mens barn fra tre til fem år får bamseklubben, som før.

Apollo får et nytt sjørøvertemahotell på Mallorca. Hotellet heter Pirates Village og ligger i Santa Ponsa.

Her omgås familien sjørøverne titt og ofte. Det er spill, leker og show, skattejakt og piratoverfall. Stort bassengområde med barnebasseng i sjørøverstil.

FOR VOKSNE: Alle de største charterselskapene har egne skreddersydde hoteller for voksne som reiser uten barn. Her kan de nyte en avslappet atmosfære, god mat, og hyggelige barer uten barnebråk.

Hos Apollo kalles hotellkonseptet Apollo Duo, hos Star Tour heter det Blue Couples og hos Ving, Sunprime Resort.

Etterspørselen etter slike hoteller er økende, derfor åpner Ving to nye Sunprime Resort neste sommer, et på Rhodos og et på Mallorca.

Det på Mallorca ligger rett på stranden i Can Pastilla utenfor Palma. Rhodos-hotellet ligger også på stranden, utenfor byen Ixia re kilometer fra Rhodos by.

I tillegg til Sunprime-hotellet, får Ving et hotell beregnet for voksne på i Kolymbial på Rhodos.

Apollo får et nytt hotell i Alcudia på Mallorca som er beregnet på par som vil ha litt luksus.

Solia arrangerer egne reiser for voksne til sitt nye reisemål Almeria på utvalgte datoer.

Ifølge administrerende direktør Christian Grønli i Ving har salget av Sunprime-hoteller for voksne gjester sommeren 2013 allerede økt med 70 prosent sammenlignet med i år.

AKTIV FERIE: Neste sommer skal Star Tour la norske turister prøve et konsept som allerede er godt kjent blant TUI-kunder i andre land: Magic Life. Det er all inclusive-hoteller som også inkluderer et fullspekket sports- og underholdningstilbud, fra pilates til zumba og seiling.

Apollo opplever stor etterspørsel etter sitt Sport Resort Playitas på Fuerteventura.

Fuerteventura er i utgangspunktet et vinterreisemål, men i 2013 kommer de til å fly helt ut mai måned, og starte igjen allerede fra slutten av august.

NYE REISELENGDER: En chartertur varer som regel i nøyaktig èn eller to uker. Men til sommeren lanserer Star Tour flere muligheter til Kreta fra Oslo.

Da kan du reise på tredagers weekend, femdagers miniuke eller 11-dagers languke utenom høysesongen. Det vil si i mai-juni og i september-oktober.

NYTT OTENFOR OSLO: Selv om Gardermoen er den største flyplassen, med flest charterflyavganger, blir det mye nytt fra flere norske byer:

Fra Bergen: Sicilia, Samos, Gran Canaria (Star Tour), Bodrum og Marmaris i Tyrkia (Detur), Bulgaria (Ving), Madeira, Azorene (Solia)

Fra Trondheim: Dalaman/Marmaris-kysten (Star Tour), Bodrum (Detur)

Fra Stavanger: Menorca (Star Tour), Bodrum og Marmaris (Detur) Madeira (Solia), Azorene (Solia)

Fra Torp: Mallorca (Star Tour), Kroatia (Apollo)

Fra Ålesund: Bodrum (Detur)

FØLG VG REISE PÅ FACEBOOK