FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Norsk kameratgjeng med verdensrekord i amerikanske delstatsbesøk

Av Mona Langset21.09.15 11:07 | Oppdatert: 21.09.15 13:35

Del saken på:

22 amerikanske stater på 24 timer - den norske kameratgjengen har satt verdensrekord igjen!

– Dette kjennes rett og slett fantastisk ut, selv om vi er trøtte, sier en lykkelig ekspedisjonenleder på telefon fra USA.

Sammen med kameratene Øystein Djupvik, Tay-Young Pak har han gruset den gamle rekorden, som var på 19 stater i løpet av et døgn.

Les også: Reisegale nordmenn klare for nytt rekord-stunt

De klarte 20 stater på 22 timer. Men gjengen ga seg ikke der. Siden det ennå var noe igjen av døgnet fortsatter de å kjøre.

På telefon fra bilen

Mens vi hadde Garfors på telefonen mandag formiddag, var leiebilen med de tre nordmennene i på veien Illinois. Det var deres stat nummer 21.

Plutselig ble ekspedisjonslederen avbrutt av et jubelbrøl, i det de kjørte inn i Kentucky, deres stat nummer 22.

Etter startet i Main søndag 20. september, har de nå vært innom

Klokken 08.00 mandag morgen, norsk tid, hadde vennene vært innom statene Maine, New Hampshire, Massachusetts, Connecticut, Rhode Island, Vermont, New York. Pennsylvania, New Jersey, Delaware, Maryland, Virginia, West Virginia, Alabama, Nord-Carolina, Sør-Carolina, Mississippi, Arkansas, Missouri, Illionis og Kentucky.

Her kan du se ruten på kartet.

Hvor mange mil det har blitt har de ikke helt oversikt over.

– Vi fikk en flyforsinkelse på èn time og 25 minutter, så vi måtte kaste om på noen planer. Opprinnelig skulle vi kjørt 1500 kilometer, men det har blitt noe mer, forteller Garfors.

Mesteparten av strekningen er tilbakelagt i ulike leiebiler, men det har også vært tre strekninger med fly: Den første fra New York til Philadelphia og senere fra Washinton DC til North Carolina. Der brukte de taxi for å ta en sving innom South Carolina, før de fløy videre til Huntsville i Alabama.

– Det stedet er akkurat like spennende som det høres ut, humrer Gunnar Garfors.

– Vi ble stoppet av politiet i en rutinekontroll. En hyggelig fyr med veldig bred sørstatsdialekt. Han hadde aldri hørt om Norge, så vi måtte forklare at det var et land nord i Europa. Siden vi akkurat hadde hoppet inn i en ny leiebil, hadde vi ikke klart å finne alle knappene på dashbordet, så han hjalp oss med det. Typisk «South State hopitality,» fortsetter Garfors. Og innrømmer at det utenom denne politimannen, har vært relativt begrenset hvor mye de har hatt tid til å prate med folk underveis.

– Det har stort sett bare blitt innsjekkingspersonale på flyplassene. Ellers er vi jo tre gode venner, da, som har det utrolig artig sammen på tur, sier han.

Immodium og tisseflasker

Det var Tay-Young Pak som hadde ansvaret for føden underveis.

– Vi startet i Maine, og der kjøpte jeg blant annet hummer og østers til turen. Ellers har det gått en del Beef Jerkey og baguetter. Siden vi har hatt tre flystrekninger underveis har jeg også hatt god anledning til å handle på flyplassene, forteller han.

– Hva med væskeinntak?

– Mye Cola Zero, vann og juice. Og sjåføren har vel fått i seg omtrent to liter Red Bull.

– Har dere hatt tid til toalettbesøk?

– Vi har hatt med Immodiom (avføringsstoppende medikament red.anm.) og tisseflasker for sikkerhets skyld. Men siden vi har hatt tre flystrekninger har vi fått gjort det nødvendige der, forteller Tay.

Flere rekorder

Dette er andre gang i løpet av et år Gunnar Garfors, Øystein Djupvik, Tay-Young Pak har satt verdensrekord. På samme dato i fjor besøkte de19 land i Europa i løpet av et døgn.

Gunnar Garfors har også besøkt fem kontinenter i løpet av etdøgn, og for tre år siden var han yngstemann som besøkte alle verdens land.