FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Se Det sixtinske kapell uten turistmas

Av Gjermund Glesnes25.01.10 09:03 | Oppdatert: 25.01.10 13:22

Del saken på:

(VG Nett) Nå kan også vanlige folk oppleve Romas største kunstskatt uten å gå i flokk.

Det sixtinske kapell åpner dørene etter stengetid

Michelangelos veggmalerier i Det sixtinske kapell i Vatikanet er blant verdens mest berømte kunstverk.

Men å virkelig nyte dem er ikke lett. Det berømte kapellet er tettpakket av folk i hele Vatikanmuseets åpningstid. Dermed må du konsentrere deg nesten like mye om ikke å skumpe borti andre turister, som også er dypt konsentrert om Michelangelos mesterverk «Dommedag», freskene i taket eller resten av kunsten.

REISE TIL ROMA?Her kan du laste nerd gratis reiseguide til Roma!

Nå har du imidlertid fått mulighet til å oppleve kunstskatten så å si alene, et privilegium som inntil for kort tid siden var forbeholdt statsledere og virkelige celebriteter.

VG Netts reiseforum:Roma med kjæresten - hva anbefales? Les og diskutér her!

En rekke turoperatører tilbyr nå private visninger i Vatikanmuseet etter stengetid. Men det koster. Italy With Us krever 275 euro for turen, Context krever 280, med Rome in Limo koster det 300 euro, mens Viator skal ha 330 euro for sin «after hours»-tur. (Eksterne lenker)

Les også:Se antikkens Colosseum og Roma i 3D!

- Ikke bare fikk vi plass og stillhet nok til å se kunstverkene, men også til å lukte dem: muggent, beskt og velduftende, en sanseopplevelse som jeg tror ville ha vært vanskelig å sette pris på i et rom fullt av turister, skriver journalisten i New York Times i sin reportasje om kveldsturen til Italy With Us. (Ekstern lenke)

Han bemerker imidlertid at deler av den guidede turen føltes som en sprint, siden det bare var satt av to timer til det enorme museet.

Les også:Stor interaktiv «Engler & demoner»-guide til Roma

En vanlig billett til Vatikanmuseet og Det sixtinske kapell koster 15 euro. Åpningstiden er fra 09 til 16. Museet er stengt hver mandag.

Du må regne med å stå lenge i kø utenfor museet. Det går an å kjøpe billetten på internett, slik at du unngår den lange ventingen. (Ekstern lenke)

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!