MEXICO: Hvite strender og blått hav. Foto: Moment RF / Getty Images

Fem eksotiske reisemål vi drømmer om

Hvite strender, spektakulær natur og historiske ruiner. Drøm deg bort til ditt neste reisemål.

Enten du er ute etter tropisk klima, eller ønsker å oppleve et fremmed lands kulturarv, finnes det et sted for deg langt bort fra det daglige maset og stresset hjemme. Her er fem eksotiske destinasjoner vi vil besøke.

Zanzibar

Øygruppen i Det indiske hav er en del av swahilikysten langs østlige deler av Afrika. Lonely Planet omtaler Zanzibar i Tanzania som en edelsten i havet. Her Kan du snorkle på glitrende strender og oppdage fargerike korallrev.

Les også: Er dette Afrikas kuleste hotellrom?

Hovedstaten ligger på øyen Unguja. Dette er den største av øyene. Her finner du blant annet den historiske Steinbyen.

HVITE STRENDER: Kos deg på stranden og prøve å snorkle i det glitrende havet på Zanzibar. Foto: Rodrique Ngowi / AP / NTB scanpix

Den varmeste måneden er i februar, så her er det perfekt å dra for å få vintersol.

Phuket

Thailand er et av nordmenns favorittreisemål, spesielt i vintermånedene. Phuket er Thailands største øy, og huser noen av Thailands mest populære strender.

THAILAND: Kos dere langs stranden, eller besøk regnskogen i Phuket. Foto: Tore Berntsen

Besøk gamlebyen eller gå turer i Khao Sok Nasjonalpark. Parken er et fantastisk jungelområdet og er den største regnskogen i Sør-Thailand.

Temperaturene ligger på rundt 30 grader året rundet, og høysesongen for turister er fra november til mars.

Mauritius

2000 kilometer utenfor sørøstkysten av det afrikanske kontinent ligger øyen Mauritius. Sol deg på eksotiske, blå strender, med kritthvit sand så langt øynene kan se.

STRANDIDYLL: Lat deg på stranden på vakre Mauritius. Foto: Espen Sjølingstad Hoen

La deg inspirere: Magiske Mauritius

Mauritius har et tropisk klima. Temperaturene varierer fra mellom 20–25 grader til 35 grader, og luftfuktigheten kan være svært høy.

Cancún

Badebyen Cancún i Sør-Mexico har blitt et populært turistmål. Selv om byen i dag er kjent for sine vakre strender og for å ha varme temperaturer året rundt, finner du også viktige kulturminner fra Mayasivilisasjonen.

MAYARUINER: 130 kilometer fra Cancún ligger Tulum nasjonalpark. Her ligger en av Yucatáns mest imponerende mayaruiner, som vindgudtempelet. Foto: Pedro PARDO / AFP / NTB scanpix

les også

Mexico satser på dommedagsturisme

Mayaene var organisert rundt seremonielle tempelbyer med spektakulær arkitektur, bestående blant annet av tempelpyramider. Besøk ruinene for en uforglemmelig opplevelse.

Sicilia

Bli forført av middelhavets største øy, Sicilia. På denne italienske øyen finner du også Europas største, aktive vulkan, Etna.

MIDDELHAVSØYEN: Sicilia er den største øyen i Middelhavet. Øyen har blitt invadert en rekke ganger, noe som gjenspeiles i arkitekturen på øyen. Foto: Cain Burdeau / AP / NTB scanpix

Sicilia har i løpet av historien vært invadert av grekerne, romerne, arabere, normannerne og spanjolene, før italienerne tok maken i 1789, noe øyen bærer preg av. Her finner du alt fra greske templer til katedraler.

Få reiseinspirasjon ved å følge @vgreise på Instagram. Hvis du tagger bildet ditt med #vgreise er det mulig vi reposter det.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder