FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass
Byguide

Fem nabolag du må oppleve i Tokyo

Av Nora Poulsen Keryell09.03.18 08:48 | Oppdatert: 09.04.18 12:02

Del saken på:

Fra luksusshopping til tradisjonelle japanske hager. Dette må du få med deg i Tokyo.

TOKYO (VG reise) Enten du er ute etter det tradisjonelle Japan med te-seremoni og bortgjemte templer eller det moderne med karaoke og «love hotels» så har hovedstaden noe for enhver smak.

Her er fem nabolag du må besøke for å få essensen av Tokyo.

Annonse
Reise til Tokyo

1. TSUKIJI - fiskemarkedet

Tsukiji er Tokyos største marked for frukt og grønt og sjømat. Området er mest kjent for sitt fiskemarked der det håndteres over 2000 tonn fisk hver dag. Er du en morgenfugl bør du få med deg tunfiskauksjonen som starter klokken 05:00. Det tas kun inn 120 besøkende hver dag og her er det førstemann til mølla-prinsippet som gjelder. Om du vil sove litt lenger kan du besøke engros-området fra klokken ti. Resten av markedet er åpent frem til etter lunsj.

Er det en suvenir du må ha med deg hjem fra Japan, så er det kniver. Tsukiji er det perfekte stedet for den slags handel. Her kommer nemlig også Tokyos kokker for å kjøpe kniver. Mori Taya (32) er sushi chef på restauranten Sushi Kazu og han anbefaler knivene fra butikken Masamoto.

– Jeg kommer selv hit for å kjøpe knivene mine og bedre kvalitet finner du ikke.

Han tilføyer at hvis man ikke er så erfaren med kniver bør en gå for de rustfrie og slipe dem først når bladet er blitt helt sløvt.

Spis også lunsj i området, her får du garantert ferske råvarer rett fra markedet.

2. SHINJUKU - businesstrøket

Shinjuku stasjon er verdens mest folksomme stasjon med over 1,2 milliarder besøkende hvert år. Ikke forunderlige da dette er Tokyos businesstrøk. Likevel har Shinjuku masse å by på med flotte shoppingsentre og bortgjemte barer. Allerede på stasjonen kan du gå rett inn i syv etasjes Lumine Shopping Mall. Om shopping ikke er din greie kan du slå noen slag på Shinjuku Batting Center. For drøye 20 kroner får du 26 baller for å øve deg på å slå som en proff baseballspiller.

Når sulten slår inn ta turen til en Izakaya. Izakaya er en generell betegnelse for japansk tapasrestaurant og det kryr av dem i Shinjuku. I en ellers hektisk hverdag er Izakaya stedet hvor japanere kan slippe seg løs etter jobb og være høylytte uten at det plager noen. Her får du «tabehoudai» og «nomihoudai», spis-alt-du-vil- og drikk-alt-du-vil-menyer til en god pris.

Har du lyst på en drink så er New York Bar i 52. etasje av Park Hyatt Hotel perfekt. I tillegg til å være baren der Scarlett Johansson møter Bill Murray i Sofia Coppolas film «Lost in Translation» byr den også på fantastisk utsikt og live jazz hver kveld.

Ikke forlat bydelen før du har opplevd den magiske og bortgjemte Golden Gai. Over 200 små barer ligger tett i tett med hverandre i små to etasjers bygg som bærer preg av Japans etterkrigsarkitektur. Noen barer tar kun imot stamgjester, men de fleste er åpne for turister.

3. SHIBUYA - ungdommens hengeplass

Shibuya er et populært møtested blant unge og møtepunktet er hundestatuen Hachiko. Du har kanskje sett bildet av det store lyskrysset som representerer Tokyo? Dette ligger rett utenfor stasjonen. Sett deg i andre etasje på Starbucks for å få den ultimate utsikten over det overveldende lyskrysset.

Er du i Tokyo må du dra på karaoke. Shibuya er fullt av karaokesteder og aktiviteten er en perfekt anledning til å komme seg litt bort fra folkemengden. Her får en et eget rom og en veggtelefon er tilgjengelig for å ringe ned til kjøkkenet og bestille mat og drikke som blir levert på døren. Syng i fred uten å bekymre deg for at ukjente skal se eller høre på. Det er ikke uvanlig at japanere leier rommene alene for å øve på synging.

Er du litt freidig kan du vandre opp til Love Hotel Hill (går ved navnet Dogenzaka) øverst i Shibuya og booke deg inn på et såkalt «kjærlighetshotell». Da det er vanlig at mange generasjoner bor under samme tak i Japan er «love hotels» ideelt for få litt privatliv i hverdagen. Selve rommet og varigheten velger du på en automat. Japanerne har god fantasi og du finner garantert et rom tilpasset din personlige smak. Deretter betaler du hos resepsjonisten som du kun ser hendene på. Her er diskresjon på toppnivå.

4. HARAJUKU – der det klassiske møter det moderne

Dra hit på en søndag og kjenn på atmosfæren på hovdstadens fridag. Start morgenen med å gå tur i parken bak Harajuku-stasjonen. Gå innover i parken for å komme til det kjente tempelet Meiji Shrine. Her kan du nyte stillheten samtidig som du er midt i byen. Vask hendene i fontenen før du går opp trappene og sier en bønn. Er du heldig får du sett et Shinto-bryllup.

Ta turen videre ned gaten Takeshita Dori og oppleve Tokyos gatemote på sitt beste. Her er alt lov og ikke bli forundret om du ser personer som er utkledd i kostymer. Denne trenden heter «cosplay» og er godt ankret i den japanske populærkulturen. Stopp på Angels Heart eller Marion Crepe for byens beste pannekaker, servert på japansk vis selvfølgelig.

5. OMOTESANDO – Tokyos Champs-Élysées

Spaser opp Omotesando Hills og la deg fascinere av de fantastiske arkitekttegnede byggene som alle rommer luksusbutikker som Dior, Prada og Louis Vuitton. Blir du småsulten kan du få gratis påfyll av grønn-te og ananaskake på SunnyHills i en av bakgatene til Omotesando Hills. Butikken er bygget på en tradisjonell måte som brukes i japansk trearkitektur.

Helt øverst i bakken ligger den skjulte perlen Nezu Museum med japansk og asiatisk kunst. Innenfor de fire veggene gjemmer det seg en tradisjonell hage der kvinner vandrer i kimonoer da museet holder regelmessige te-seremonier.

Her spiser du

Daiwa Sushi: Spis lunsj med fersk fisk rett fra markedet.
Adresse: Tsukiji Fish Market Bldg. no. 6, Chuo

Sakura Tei: Spis Okonomiyaki – japansk pannekake, på den kule og bortgjemte restauranten.
Adresse: 3 Chome-20-1 Jingumae Shibuya

Hacienda del Cielo: Bestill bord på takterrassen for å nyte utsikten.
Adresse: 10-1 Sarugaku-cho, 9F Mansado Daikanyama, Shibuya

Her bor du

APA Hotel & Resort Nishishinjuku-Gochome-Eki Tower: Hotellet er kun et minutt fra togstasjonen og har japansk bad i kjelleren og svømmebasseng på taket.
Adresse: 3-11-2 Kyobashi Chuo-ku Tokyo

The B-Tokyo Akasaka: Hotellkjeden har overkommelig priser med god kvalitet og service.
Adresse: 7-6-13 Akasaka Minato-ku Tokyo

Park Hyatt Tokyo: Her bor du på femstjerners luksushotell med utsikt over hele Tokyo.
Adresse: 3-7-1-2 Nishi Shinjuku, Shinjuku-Ku

Beste sesong for å reise

Begynnelsen av april for å se kirsebærblomstringen, og september og oktober for å se de flotte høstfargene. Midten av juni til midten av juli er det regnsesong, og august er veldig varm.