FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Seks toppturer på Hawaii

Av Malene Emilie Rustad27.02.18 15:25 | Oppdatert: 23.04.18 14:24

Del saken på:

Gjennom fotturer kan du oppleve det beste hovedøya Oahu har å tilby.

Hawaii er et paradis hvis du kommer deg ut av turistområdene, og de vakreste opplevelsene får du ved å komme deg ut på fjelltur. Pakk med deg joggesko, en liten ryggsekk, vann og nøtter – og du er klar for å oppleve noen av verdens vakreste hikes.

De majestetiske fjellene på Oahu rager over motorvei og tropiske regnskoger. Øya tilbyr femti forskjellige turer hvor du kan du bestige de høyeste fjellene og hvor utsikten som oftest er surrealistisk vakker.

Stairways to Heaven (The Haʻikū Stairs)

Dette er kåret til en av verdens fineste turer. Den vanlige veien er ulovlig, men vurderes å restaureres av staten. I mellomtiden kan du gå bakveien – selv om dette tar over dobbelt så lang tid. Stairways to Heaven er en tung tur, men du får garantert en opplevelse du aldri kommer til å glemme. Utsikten fra toppen er topp hvis du er heldig med været. Ta på deg gode joggesko eller fjellsko, vindjakke, masse vann og litt mat. Under regnsesongen er det ofte glatt og gjørmete, så ikke bruk de hviteste skoene.

Three Peaks (Olomana Trail Hike)

Dette er turen for de eventyrlystne. Three Peaks er en krevende, men lovlig hike som byr på balansekunst, klatring og bratte stigninger. Turen er utrolig gøy for deg som trives i høyden. Her begynner du oppstigningen til første topp ganske tidlig, og det er bratt og tungt. På toppen av den første har du den fineste utsikten, så her er det lov å stoppe om du ikke orker alle tre. På vei til den neste må du klatre med tau som er plassert i fjellveggen. Partiet er bratt og ofte glatt, så det anbefales å være med noen andre som kan hjelpe deg på veien ned. Hele turen tar tilsammen rundt tre til fire timer.

Lanikai Pillbox (Kaiwa Ridge Trail)

Lanikai Pillbox Hike er en fin og kort tur som passer for hele familien. Her er det bare å nyte landskapet utover Lanikai Beach og er du heldig med været så ser du helt ut til de nærmeste øyene. Det er litt av et syn. Her trenger du nesten ikke joggesko, men ta likevel med deg noe som gir feste, samt vann og kamera. Unngå turen på den varmeste tiden av døgnet, her finner du nemlig ikke noe sted å hvile i skyggen. Her får du også den fineste soloppgangen, så kom deg tidlig opp hvis du har mulighet.

Koko Crater Trail (Hanauma Bay Rim Trail)

Dette er ikke turen for de med høydeskrekk. Her går du med bratt stigning på begge sider. Utsikten er fantastisk og anbefales alle som elsker utfordringer og store høydeforskjeller. Hvis du har mulighet så kan du starte på den ene siden og komme ned den andre. Turen tar rundt to til tre timer. Her trenger du sko med godt feste.

Crouching Lion (Puu Manamana Trail)

Her finnes det flere ruter, hvor den korteste er å anbefale for hele familien. Dette er en moderat vanskelig tur med fantastisk utsikt på veien. Turen ligger nord-øst på øya, rett ved havet, og med utsikt til Kahana Bay og Stillehavet. Den korte veien tar rundt halvannen time. Smør med deg matpakke og nyt krystallklart blått hav på alle kanter.

Kuliouou (Kuli’ou’ou Valley Trail)

Kuliouou byr på fantastisk natur. Denne hiken er en lang tur som passer for alle – uten spesielle utfordringer. Den tar rundt to til tre timer og krever ingen spesielle ferdigheter. Her kan du trygt ta med deg storfamilien for en dagstur i magiske omgivelser. Husk gode sko, vann og litt mat.