FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Dette er verdens beste pass

Av Camilla Jorddal01.06.18 11:30 | Oppdatert: 24.08.18 15:44

Del saken på:

Passet som gjør det lettest å krysse flest landegrenser.

Har du pass fra Japan er grensekontroller ingenting å frykte.

Det japanske passet er nemlig kåret til verdens beste pass og skyver med dette Tyskland ned fra toppen, skriver The Telegraph.

Rangeringen er gjennomført av London-baserte Henley & Partners, et statsborgerskap- og planleggingsfirma, som har kåret verdens beste pass ut ifra hvor mange land du kan besøke uten å søke om visum. Japanske statsborgere kan reise til 189 av 218 land. Tyskland og Singapore deler andre plassen med 188, skriver Condé Nast Traveler.

Tidligere var dette en årlig liste som ble utgitt hver januar. Nå er derimot nettstedet oppdatert i sanntid.

Norge deler i dag fjerdeplassen sammen med Storbritannia, USA, Luxembourg, Nederland og Portugal. Med norsk pass kan du besøke 186 land uten visum.

Den nyeste undersøkelsen fremhever veksten av visumfri reise i Asia, takket være rundt 40 visumavtaler som er undertegnet siden begynnelsen av året, som en av grunnene til at utviklede asiatiske land klatrer så høyt på listen, skriver australske Traveller. Med de nye avtalene stiller de derfor like sterkt i målingen som europeiske land gjør takket være Shengen-avtalen.

Ettersom listen nå oppdateres i sanntid er det enkelte pass en bør følge med på, melder Condé Nast Traveler. De forente arabiske emirater er i dag på 23. plass, men i 2018 har de fått visumfri tilgang til åtte land. Med dette har de sikret flere visumfritak for sine borgere i 2018 enn noe annet land i verden, skriver Traveller.