FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Vil bygge ny luksuscamping

Av Dag Fonbæk 14.09.12 21:30

Del saken på:

(VG Nett) Dette skal ifølge investorene bli Norges flotteste camping- og feriepark.

Neste sommer skal Hallingdal Feriepark etter planen åpne sine porter for campingfolket - bygd på en nedslitt campingplass på Ål i Hallingdal.

Foruten 184 oppstillingplasser for bobiler og 20 designtegnede hytter, får helårscampen klatrevegg, basseng, ballhall, vandrestier oppe i trærne, en svær utendørsscene, taubane, restauranter med mer.

For kravene fra camping- og bobilfolket øker stadig og begrepet luksuscamping er kommet for å bli:

- De fleste av våre mest luksuriøse campingbiler og vogner går til Norge. Nå skal det være flottere enn hjemme, sa salgssjef Klas Nilsson hos den svenske bobil-produsenten Kabe til Aftenposten nylig.

Skifervegger
På caravanmessene over hele Europa lanseres stadig mer outrerte camping- og bobilnyheter: Som skifer på veggene, dimmelys, nedsenkbar 32´tommer, valgfritt parkettgulv og plass til en småbil bak i campingbilen.

Eller vannbåren varme, multimedia-system og sentralstøvsuger i campingvogna.

Pengesterke krefter
Den nye campingparken skal bygges tett på Hallingdalselva, rett nord for Ål sentrum.

- Det er på høy tid at også Ål kommer på feriepark-kartet, hevder bygdebarn og investor Thorstein Berg, med tydelig adresse til ålingen Olav Thon som har bygd opp bjørneparken i Flå litt lenger nede i Hallingdal.

Pengesterke krefter

Bak campingpark-fremstøtet står pengesterke krefter, mange med tilknytning til Ål og Hallingdal - som Tronrud Auto, Hallgrim Thon og Torstein Tvenge. Alle entreprenørene er med på eiersiden.

Rasmus Sandnes, med 17 års fartstid på Dr. Holms Hotel på Geilo er også med i styret - og frontfigur Thorstein Berg drev i mange år Bergsjø Høyfjellshotell.

I utviklingen av og på eiersiden av ferieparken samarbeider Berg & co med danske Jambo Feriepark - kåret til Danmarks beste campingplass flere ganger.

Hårete mål

- Vi har en solid egenkapital, og bygger i første omgang ut halve tomten på 200 mål, sier Berg til VG Nett.

- Målet er å bli Norges fremste aktivitetscamping med opplevelser for hele familien, sier han.

- Det blir visst svære greier, ja, etter det jeg har forstått, sier daglig leder i Norsk Caravan Club, Rolf Krosby, spent på å få presentert planene for Ål-parken under Caravanmessa på Lillestrøm nå i helgen.

Her er bobil- og campingfolket er samlet for 17. gang. Mer enn 60 utstillere deltar.

Moysand ikke redde

Målet til Thorstein Berg & co er å ta opp kampen med Moysand Familiecamping ved Grimstad - flere ganger kåret til Årets Campingplass i Norge. Senest i fjor.

- Vi er ikke redd for konkurranse, snarere ønsker vi opplevelsescampen i Ål velkommen, sier daglig leder på Moysand, Ragnvald Stensvand, til VG Nett.

- Flere campingplasser med høy standard er bare av det gode for norske campere, og uansett vil ikke Ål-parken konkurrere direkte med oss som har nærhet til sjø, strender, skjærgård og Dyreparken, avslutter Stensvand.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!