FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Sjekk den grisete Bahamas-øya!

Av Audun Beyer-Olsen15.07.13 10:35

Del saken på:

Vil du flykte fra griseværet enkelte steder i Norge - dra til Bahamas. Der kan du svømme med grisene!

Dette sjeldne synet fikk turisten Christopher Dorobek da han besøkte øya Big Major Cay i Bahamas.

Idet sjøflyet de brukte landet ved den ubebodde øya, kom to av de rundt 20 grisene som er de eneste beboerne på øya svømmende.

Annonsørinnhold

- Det var svømmende griser, hva kan vel være bedre enn det? sier Dorobek til VG.


Ville ha mat

Sammen med familien, hadde han tatt seg turen ut til den avsidesliggende øya som er en del av øygruppen Exuma. Stedet har fått det passende navnet «Grise-stranden».

- De er blitt ganske kjente, disse grisene. Jeg hadde med min lille sønn. Vi matet dem, og både jeg og han synes de var veldig fascinerende. De skjønte at de skulle få mat, for de kom svømmende med en gang, forteller turisten.

Ifølge lokale historier ble grisene etterlatt på øya av seilere som ville bruke dem som mat, men seilerne kom aldri tilbake - og grisene tok over, skriver Daily Telepgraph.

Rart

Grisene ble først oppdaget i 2007 av fotografen Eric Cheng og kapteinen Jim Abernathy.

- Vi var i området for å fotografere hai, men kapteinen hadde hørt at det var griser på øya så vi dro for å undersøke. Da vi kom til den hvite sandstranden var det ikke vanskelig å få øye på dem, sier Cheng til avisen.

Ifølge fotografen blir grisene ofte matet av besøkende og fastboende på andre øyer.

- Det er rart nok å se griser som ligger på en tropisk sandstrand, men å se dem storme ut i vannet for å hilse på besøkende båter er bare helt utrolig, sier han.