FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

675 dager på bryllupsreise

Av Øyvind Gustavsen02.12.13 13:09

Del saken på:

Mike og Anne Howard har trolig vært på verdens lengste bryllupsreise. Nordlys og hundesledekjøring i Norge er blant parets absolutte høydepunkter.

Mange forbinder bryllupsreise med slaraffenliv, gjerne i et eksotisk land med palmesus og høy solfaktor. For amerikanske Mike og Anne Howard, derimot, er bryllupsreise synonymt med snart to år på reise verden rundt.

Da det eventyrlystne paret ble smidd i hymens lenker i 2011, hadde de allerede bestemt seg for å virkeliggjøre en drøm de hadde båret på lenge: Å legge verden under sine føtter. De tømte sparekontoen og la komfortlisten lavt. Målet var å være på tur i 365 dager.

Annonsørinnhold

Sa opp jobbene

- Vi er unge, har ingen barn og tenkte at dette er vår sjanse! Mange lar seg diktere av økonomiske forpliktelser eller tryggheten i en fast jobb. Vi synes et eventyr av denne kaliberen var mer verdt enn et par år med jobbing i USA. Derfor sa vi opp jobbene våre og dro avgårde, forteller Mike Howard til VG.

Det første flyet gikk til Sør-Amerika i januar 2012. De nygifte antok at de kunne strekke reisebudsjettet lengst mulig ved å unngå Nord-Amerika og Europa.

- Dette er en fantastisk måte å starte livet sammen på. Vi er sammen hele døgnet hele året. Vi er uten tvil hverandres nærmeste og må løse utfordringer underveis. Dermed vokser vi også nærmere hverandre, sier Anne.

LES OGSÅ: Her er de beste landene å besøke i 2014

Etter et år i Sør-Amerika, Afrika og Asia, var appetitten for fremmede land og kulturer fortsatt stor. De hadde dessuten fått flere tusen følgere på sosiale medier, som lurte på hvordan de nygifte klarte å finne overnatting, billige flybilletter og rent vann underveis. Det ga ekteparet en ny idé.

- Mange vil gjerne reise, men vet ikke hvordan de skal takle de praktiske og økonomiske utfordringene underveis. Derfor har vi bestemt oss for å starte en egen bedrift som kan hjelpe andre å oppfylle reisedrømmen. Vi har lært en del tips og triks underveis, som vil være verdifulle for andre, sier Mike.

Bedriften er døpt «Honey Trek Trip Coach» og interessentene har allerede meldt seg.

- Nå er vår reise en investering i nødvendig kunnskap og kompetanse for å gjøre en god jobb når vi er tilbake i USA, legger han til.

Lever for 500 kroner dagen

Etter 365 dager på tur, bestemte ekteparet seg for å utvide turen med nesten et år til. Både Mike og Anne har mediebakgrunn, han som fotograf og hun som skribent. Gjennom salg av frilans-reportasjer har de klart å dekke løpende utgifter etter at sparekontoen var tom.

- Vi har regnet på hvor mye det koster oss å være på tur, og vi bruker faktisk mindre penger per dag på reise, enn vi gjorde ved å bo i New York, sier Anne.

I gjennomsnitt bruker de til sammen rundt 500 kroner per døgn, inkludert reise, mat, opphold, aktiviteter og visum.

Det utgjør 182.500 kroner på et år.

Land som Japan og Australia har vært dyrere, rundt 700 kroner per døgn, mens i land som India, Nepal og Laos har de klart seg med under 200 kroner.

- Problemet for mange som drømmer om å reise jorden rundt er at de tar utgangspunkt i en dyr ferie, og ser for seg det kostnadsnivået i mange måneder. Men en kort, intens ferie har langt høyere døgnpris enn en reise på flere måneder, sier Mike.

LES OGSÅ: Norsk fiskevær blant Europas vakreste småsteder

- Norge er vakkert!

I begynnelsen av november var det reiseglade ekteparet i Norge. De besøkte Bergen, var på hyttetur i Sogn, spiste smalahovet, tok Hurtigruten nordover, deltok på reinslakting og prøvde hundesledekjøring i Troms.

- Norge er helt vanvittig vakkert! Vi opplevde det som en blanding av New Zealand og Patagonia i Argentina. Vi var oppe til klokken tre om natten hver kveld om bord på Hurtigruten, fordi vi ikke kunne få nok av nordlyset, sier Anne.

- Hva synes dere om prisnivået her?

- Skremmende! Nordmenn må synes resten av verden er utrolig billig. I India kan du få et hotellrom for like mye som en Cola koster i Norge.

Etter over 650 dager på bryllupsreise har ekteparet bestemt seg for å avslutte turen i slutten av november. Da skal de hjem til Thanksgiving og fortelle slekt og venner fra turen.

- Er dere fortsatt godt gift?

- Vi er bedre venner nå enn da vi dro avgårde. Etter å ha sett hvordan folk lever rundt i verden, forstår vi hvor heldige vi er. Da blir de tingene vi krangler om plutselig ikke så viktig lengre, sier Anne.

Klikk deg frem til din drømmedestinasjon