WIEN: Stadig flere nordmenn finner veien til den staselige kultur- og keiserbyen Wien. Foto: MARIE SJØVOLD

Mini-guide til Wien

...og nå kan du komme dit for under 1000-lappen

Full av historie, klassisk musikk og schnitzler større enn tallerkenen den ligger på. Wien har aldri vært billigere og lettere tilgjengelig.

For etter at Norwegian begynte å fly på den gamle Europa-hovedstaden fra 17. august i år med priser helt ned i 299,- kroner én vei, har også Austrian Airlines dumpet sine priser til under 1000-lappen tur/retur.

På storbyferie?Last ned gratis byguide

Fram til 26. august kjørte de kampanjepriser helt ned i 900 kroner. Nå er prisen 1060,-. Historisk billig det også, til Wien å være.

GRATIS STORBYMAGASIN! Kjøp dagens VG, og få med storbyspesial av VG Fredag, med spennende reisereportasjer og gode tips til New York, Dublin, Bangkok, Salzburg, Istanbul og Stockholm!

STORMYMAGASIN: Dagens utgave av VG Fredag

Tøff konkurranse

- Jeg har vært i selskapet i åtte år og kan bekrefte at billettene til Wien aldri har vært solgt billigere, sier Austrians Norge-sjef Hanne Emilson til VG.

Emilson understreker at de konkurrerer like mye med andre storbyer som de konkurrerer mot Norwegian:

LES OGSÅ:Her får du flest hotell-stjerner for pengene

- Men nordmenn er for alvor i ferd med å få øynene opp for Wien som langweekendmål. Turistbesøket er jevnt økende, sier Austrian-sjefen.

FINN Reise bekrefter det hun sier: Antall flysøk på Wien har økt med 35 prosent i sommer.

- Flere vil dra

Også Norwegian, som mener Austrian har tatt seg for godt betalt for å fly folk til Wien, forventer at flere nordmenn vil finne veien til den staselige kultur- og keiserbyen når de nå begynner å fly dit tre ganger i uken.

MINIGUIDE WIEN

PRATER-PROST: I tillegg til skummende halvlitere, trekker en rekke ulike attraksjoner horder av turister til Prater-parken hvert eneste år. Foto: REUTERS

** PRATER-PARKEN: Rundt Ernst Happel Stadion, der EM-finalen i fotball ble spilt i fjor, ligger Prater-parken - en av verdens eldste fornøyelsesparker med 250 attraksjoner i alt. Det digre pariserhjulet har vært Wiens landemerke i alle år. Ellers frister parken med blant annet go-cart-bane, vannsklier og ølkneiper.

Wiener-torte. Foto: MARIE SJØVOLD

** KAFÉ-WIEN: Alle Wien-besøkende går på caf¿. Bestill en «Kleiner Schwarzer» ved et av marmorbordene på Café Central - alle wienerkafeers mor.

Wien er Europas kaféby fremfor noen, og mange av de gamle klassiske kafeene finner du langs ringen som omkranser gamlebyen. To av de mer besøksverdige er Café Schwartzenberg og Café Prückel.

Foto: AP

** NYTTÅRSKONSERTEN: 30 000 kappes om billetter til den årlige TV-konserten i Musikverein. Nyttårskonserten opererer ikke med ventelister, så du må søke hvert år, lettest via internett. Du får maks kjøpe to billetter, og vinner du i lotteriet, blir du tilskrevet.

LES MER OG SØK ETTER BILLETTER:

www.wienerphilharmoniker.at

** JUGEND-VANDRING: Innenfor en lettspasert kvadratkilometer midt i Wien finner du flust av vel bevarte jugendstil-fasader og monumenter. Utgangspunktet for Jugend-spaserturen bør være Karlzplatz, et av Wiens trikk- og T-baneknutepunkter, som du når lett med bl.a. T-banene U1, U2 og U4.

Museum of modern art (MUMOK). Foto: REUTERS

** STALL-MUSEER: Wens gamle, keiserlige staller fra 1717 er omskapt til verdens 8. største kunst- og kultursamling: I Museumsquartier (ved Ringen) har de så å si under samme tak samlet seks musser - bl,a. arkitektmuseet, leketøysmuseet og tobakksmuseet. Spennende!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder