STORFAMILIE PÅ KRETA-TUR: Berit Jørås, Jørn Åvar Skogmo og barna Maren Jørås Skogmo (5), Sindre Jørås Skogmo (9), Espen Hammer Jørås (18) og kjæresten Emilie Strand Solbakk (16) nyter livet på stranden, og merker ingen ting til streiken. Foto: MONA LANGSET

Nyter Kreta som vanlig: - Streik? Er det streik?

KRETA (VG Nett) På stranden i Platanias er det ingen som merker noe til generalstreiken i Hellas.

I Athen demonstrerer tusenvis av mennesker i gatene, og fagbevegelsen har startet en 48 timer lang generalstreik mot regjeringens planlagte spareplan.

Busser, trikker, ferger og tog har stoppet opp, og både offentlige kontorer og skoler har stengte dører. Det er også varslet strømbrudd i perioder.

Også flytrafikken rammes, selv om de norske selskapene regner med at de vil få av gårde alle sine fly med litt forsinkelser.

Ambassadøren forrige uke: - Ikke dropp Hellas i sommer

Som normalt

I turistområdene på Kreta går ferielivet imidlertid som det pleier.

- Er det streik? Det er helt nytt for meg, sier Berit Jørås da vi spør familien fra Ekne i Nordtrøndelag om de har merket noe til generalstreiken i landet.

- Vi har ferie og får ikke med oss nyheter. Men vi regner med at de nyhetene vi trenger å vite vil komme til oss, sier ektemannen, Jørn Åvar Skogmo.

Inntil videre nyter familien feriedagene på stranden, mens dagliglivet går mer eller mindre som normalt rundt dem.

Fortsatt sugen på Hellas? Gode reisetips til Hellas-ferien

Helen Begby i turoperatøren Apollo opplyser til VG Nett at både drosjer, lokalbusser og utfluktsbåter på ferieøyene kjører som vanlig, at butikker og restauranter er åpne, men at enkelte museer er stengt. Det er også flere private banker som holder åpent.

Artikkelen fortsetter under bildet.

GODE BUSSER: Lokalbussene til Chania gikk som normalt tirsdag formiddag selv om bussene på fastlandet var i streik. Foto: MONA LANGSET

Også mange av fergene går ifølge Begby som normalt, men for eksempel Athen-Kreta er innstilt. I Athens havneby Pireus blokkererer streikende fergehavnen, noe som rammer øyhoppere som skal starte eller avslutte sin reise i den greske hovedstaden.

Les også: Reiseforsikringen gjelder ikke ved streik

Salgsdirektøren i Star Tour i Danmark, Stig Elling, frykter derimot konsekvensene dersom streiken blir utvidet til også å gjelde i helgen.

- Torsdag, fredag, lørdag og søndag er det opptil 10.000 gjester som skal ut og hjem. Blir det generalstrek da, er det virkelig ille fordi det kan lage kaos i det meget stramme sommerprogrammet vårt, sier Elling til NTB.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder