FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Gode opplevelser i Barcelona

Av Anne Bergseng23.04.11 14:00 | Oppdatert: 23.04.11 14:20

Del saken på:

Barcelona gikk helt til topps da VG Nett-leserne kåret sine drømmesteder. Her er noen tips til hva byen tilbyr.

For barnefamilier:

* Aquàrium de Barcelona ligger på Moll d'Espanya i Port Vell. Det har 35 forskjellige akvarier med 11 000 forskjellige dyr fordelt på 450 arter, og en 80 meter lang undervannstunnel med haier og andre fiskearter.

* Parc Zoològic, dyrehagen i Barcelona, ligger like øst for Barri Gòtic. Dyreparken er over hundre år gammel, og har rundt 7500 dyr. Mest kjent for gorillaene og orangutangene.

* Er noen i familien interessert i fotball, bør dere besøke Camp Nou, Barcelonas enorme fotballstadion. Her er det også et museum for fotballaget.

LES OGSÅ: Barcelona på 24 timer

Romantisk:

* Ta en rusletur i Parc de la Ciutadella. Parken ligger i det nordøstre hjørnet av gamlebyen, og er på mer enn 70 mål. Her er det en avslappet stemning egnet for romantikk.

* Matmarkedet La Bouqueria rett ved La Rambla har mange små spisesteder, hvor det er koselig å ta en matbit, se på folkelivet og hverandre.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Her spiser du godt:

* Sjømatrestaurantene florerer nede i strandområdet.

* Ellers anbefales den berømte tapasrestauranten Cal Pep (Placa de les Olles, 8) og brasseriet Grand Café fra 1920 (9 Carrer d'Avinyó).

LES OGSÅ: Er dette Barcelonas beste tapas?

For den aktive:

* Få med deg bygningene til arkitekten Antoni Gaudi, med Sagrada Familia, la Pedrera og Park Grüell som de mest kjente.

* Barcelona er en badeby, så her kombinerer man storby med strand. Ta med badetøy og solkrem og kos deg på Barceloneta-stranden en rusletur fra gamlebyen.

* Barcelona er et godt utgangspunkt for å utforske andre deler av den katalanske regionen. Sitges, Tarragona og Figueras er tre gode tips.

LES OGSÅ: Barcelona truer med bikini-bot

Uteliv / underholdning:

* Barene rundt Placa Reial er populære og enkle å finne. Ellers er det mye liv på nattklubber og barer ved stranden, Port Olimpic, i de sene timer. Det er også trendy å gå ut i områdene rundt L'Eixample og Gracia.

* Kunstinteresserte bør stikke innom Miro-stiftelsen, Tapies-museet og Picasso-museet.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!