FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Ni fantastiske steder å se solnedganger

Av Sara Berge Holmberg27.07.18 15:12 | Oppdatert: 01.07.19 22:00

Del saken på:

Gul, oransje, rosa og lilla – solnedganger er magiske og her er stedene du bør se dem fra.

Det er et spesielt syn når solen går ned. Himmelen skifter farge, omgivelsene blir gylne, vannet blir til speil og verden virker akkurat litt mer magisk enn ellers.

Solnedgang er fint å se overalt, men vi har samlet opp steder hvor solnedgangen blir spektakulær. La deg fortrylle, la romantikken blomstre og nyt et utrolig syn.

Matterhorn i Alpene, Sveits

Se hvordan silhuetten av fjellet mot den rosa himmelen reflekteres i innsjøen Rifelsee. Om ikke Alpene er flotte fra før, blir det i hvert fall fantastisk når solen gjør fjelltoppene gylne før den senker seg bak dem og farger himmelen.

Kirkjufell i Grundarfjordur, Island

Det er noe eksepsjonelt ved naturen på Island, og enda mer majestetisk blir den i solnedgangen. Grundarfjordur gir deg en magisk opplevelse, bare se hvordan solen går ned ved Kirkjufell og skaper en varm stemning.

Firenze, Italia

Broen Ponte Vecchio er kjent som «den gylne broen», og det gullaktige uttrykket i solnedgangen står godt til resten av byen. Se solnedgangen fra broen bak for en fortryllende opplevelse, eller se hvordan hele byen blir gyllen fra en av høydene rundt.

Sunset Cliffs i San Diego, USA

Se hvordan himmelen og havet endrer seg bak surfere i bølgene ved Sunset Cliffs. Fra gult, oransje og rosa, til lilla og intenst rødt – fargene forsterker seg jo nærmere sjøen solen kommer. Ta det innover deg før solen treffer havet og forsvinner i det fjerne.

Grand Canyon i Arizona, USA

Utsikten over Grand Canyon er mektig. Får du fargene og atmosfæren fra en solnedgang i tillegg, vil det ta pusten fra deg. Se hvordan fjellveggene endrer farge i takt med himmelen. Dette er et spektakulært syn.

Stonehenge i Amesbury, England

Stonehenge-monumentet i Amesbury blir til silhuetter når solen nesten er nede. Det forhistoriske monumentet er et av Europas mest kjente, og er også verdt å se i dagslys. Se hvordan steinene endres fra grå, til brun og så til sort når solen senker seg på himmelen.

Maldivene

En solnedgang omringet av klart vann blir dobbelt så storslått, spesielt med fargen som speiler seg i vannet. Solnedgangen på Maldivene er praktfull, du kan se den fra stranden, bryggen eller fra villaene over vannet.

Oia på Santorini, Hellas

Landsbyen på den greske øyen er kjent for sine solnedganger. Oia blir ansett som den mest fotogene byen på Santorini, og de vakreste bildene kan du få mens solen synker ned i vannet og lyktene i byen tennes.

Serengeti nasjonalpark, Tanzania

Vil se en virkelig eksotisk solnedgang reiser du til Tanzania og Serengeti nasjonalpark. Knallgul og oransje himmel gir en sterk kontrast mot silhuetter av trær, savanner og villdyr. Dra på safari rett før solen går ned, eller dra tidlig om morgenen for å se soloppgangen.

Følg VG Reise på Instagram under navnet @vgreise for reiseinspirasjon. Hvis du tagger bildet ditt med #vgreise kan bildet ditt bli repostet av oss.