FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Reisetips til vårens langhelger

Av Mona Langset14.05.19 20:43 | Oppdatert: 15.05.19 15:10

Del saken på:

17. mai, Kristi himmelfart og pinse gir oss tre herlige langhelger. De ekstra fridagene gir muligheter til vårlige reiseopplevelser.

Norge, Sverige, Danmark eller lengre vekk? Storby eller skog? Her er noen forslag til reiser som passer når du har tre eller fire fridager på rad i mai og begynnelsen av juni.

Sykkeltur og sove i skogen

Det er ikke til å stikke under en stol at prisene stiger når mange har fri og vil reise samtidig. Både Kristi himmelfart og pinse er helligdager i hele Europa, desto større grunn til å gjøre noe som er gratis. Ifølge langtidsvarselet kan det bli godt og varmt fremover nå, så forholdene skulle ligge godt til rette for en overnattingstur i skogen.

Har du ikke telt eller hengekøye selv, kan du kanskje få lånt av noen du kjenner, eller på Bua. Det er en nasjonal forening som låner ut utstyr til sport og friluftsliv for at barn og unge skal få prøve flere aktiviteter.

Camping i Sverige

I Bohuslän, det området i Vest-Sverige som grenser til Østfold, ligger campingplassene på rekke langs kysten. Og nordmenn elsker camping i den svenske skjærgården.

I fjor sto vi for over 600.000 overnattinger på campingplassene her, en økning på 12,4 prosent fra året før. De fleste av disse campingene tilbyr mye mer enn et sted å plassere medbrakt telt eller campingvogn. Her finner du også luksuriøse campinghytter, villaer og telt for «glamorøs camping,» nemlig glamping. De campingplassene som ikke er helårsåpne, startet sommersesongen i april eller mai.

Sjøveien til Danmark

Det er mange muligheter dersom man vil ta seg en tur til Danmark en av langhelgene. Både med hurtigbåt som krysser Kattegat på noen få timer, og med skip der overnatting, restauranter og underholdning er en del av opplevelsen.

Tar du DFDS fra Oslo får du to kvelder om bord og syv timer i København. Ifølge Lonely Planet er København verdens beste by å besøke i 2019.

Vil du besøke et dansk badehotell i Skagen, lønner det seg å ta ferge til Hirtshals. Hirtshals er også stedet å reise til hvis du vil besøke Aalborg.

Til Hirtshals kommer du med Color Lines superspeedbåt fra Kristiansand eller Larvik. Overfarten tar under fire timer. Du kan også reise med Fjordline fra Bergen eller Stavanger. Da blir det to døgn til sjøs. Fra Hirtshals er det 40 minutter å kjøre til Skagen eller Aalborg.

Gdansk

Den trivelige polske havnebyen ligger bare halvannen times flytur fra Oslo. Mange nordmenn kommer hit for ting som begynner på s: Shopping, spa, champagne, sol og strand. Den lange stranden med finkornet sand ligger riktig nok i nabobyen Sopot, men de to byene har mer eller mindre vokst sammen til en.

De som har levd en stund kommer kanskje også for å se Lenin-verftet der Lech Walesa ledet opprøret som endte med at murene rundt Øst-Europa begynte å slå sprekker. I dag er det museum og solidaritets-senter der.

Prisene i Polen er kjent for å være mye lavere enn i Norge, og det er flere gode kjøpesentre i og rundt sentrum av byen.

Priseksempler, direktefly fly fra Oslo:

  • Fredag 17. til søndag 19. mai: 2699 med Wizz Air
  • Kristihimmelfart, torsdag til søndag: 2584 med Wizz Air
  • Pinse, lørdag til mandag: 1339 med Wizz Air

Paris

Paris er og blir en favoritt blant nordmenn, og topper stadig listene over de mest besøkte byene vår og høst. Vi får aldri nok av atmosfæren, eller av de koselige fortausrestaurantene, praktbyggene og severdighetene i den franske hovedstaden.

Start gjerne dagen i Paris på et av VG Reises favoritt-frokoststeder. Vil du gjøre et bruktkupp i byen bør du gå på skattejakt på loppemarkedet i Saint-Ouen.

Byen har langt over 100 museer, og noen av dem hører til listen over ting som bør oppleves minst én gang i livet. Vil du i tillegg bo som en pariser, kan du leie en leilighet midt i et vanlig nabolag.

Priseksemepler, direktefly fly fra Oslo:

  • Fredag 17. til søndag 19. mai: 2065 med Air France.
  • Kristihimmelfart, torsdag til søndag: 4036 kroner med Norwegian.
  • Pinse, lørdag til mandag: 2934 med Air France

Malaga

Når du lander i Malaga, fire timer etter avreise fra Oslo, har du hele den spanske solkysten for dine føtter. Men det er ingen grunn til å reise ute av byen for helgen. Picassos fødeby er fin i seg selv. Få gjerne med deg et besøk på Picassomuseet som ligger i nærheten av der kunstneren ble født i 1881. I samme område finner du også det romerske teateret, som ble bygget i det første hundreåret etter Kristus.

Drar du på storbyferie for å shoppe, finner du alle typer butikker i Malaga. Drar du til Spania for å spise godt, finner du også utallige koselige tapasbarer her.

Blant de mange strendene i og rundt byen, er nok Playa de La Malauetta den mest kjente, siden den ligger i gangavstand fra sentrum. På denne tiden av året er det solgaranti på hele Solkysten.

Priseksemepler, direktefly fly fra Oslo:

  • Fredag 17. til søndag 19. mai: 3427 med Norwegian
  • Kristihimmelfart, torsdag til søndag: 3095 med Norwegian
  • Pinse, lørdag til mandag: 1107 med SAS

Alle flypriseksemplene fant vi på nett tirsdag 15. mai. Priser kan endre seg fort.