FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

En dag i Palma de Mallorca

Av Mette Solberg Fjeldheim06.03.18 08:51 | Oppdatert: 17.04.19 13:53

Del saken på:

Her er fem ting du bør få med deg i Palma.

Du har kanskje vært på Mallorca før, men om du ikke har vært i Palma anbefales det å legge en tur innom Mallorcas hovedstad. Der kan du se litt av den historiske delen av byen samt sjekke ut resten av bylivet.

Her er fem høydepunkter fra byen Palma.

1. Vandre rundt i gamlebyen

Palma er som en storby i miniatyr og kalles gjerne Lille-Barcelona. Når du besøker byen er en tur rundt i gamlebyen å anbefale. Ta deg tid til å vandre rundt i gatene, se på arkitekturen og de åpne plassene rundt omkring. Enkelte av byggene her er utrolige flotte.

2. Se katedralen Sa Seu

Katedralen i Palma er bygget i gotisk stil og ligger utrolig fint til med utsikt mot havet, havnen og gamlebyen. Katedralen er flott utsmykket både utenpå og inni.

Katedralen åpner klokken 10 om morgenen og inngang koster tre euro.

3. Lunsj på strandrestaurant

Dersom strandklubbene har åpnet for sesongen kan det kanskje smake med litt lunsj i vårsola. Når lunsjen er over kan en times avslapning på en solseng være midt i blinken. Puro Illetas ligger en kort taxitur unna i Illetas og er et flott alternativ. Kjøkkenet serverer asiatisk inspirerte retter.

4. Tapas på Vermuteria La Rosa

Du kan ikke spise spansk mat uten å prøve ut tapas. La Rosa Vermuteria er en livlig tapas-restaurant som serverer alt fra tradisjonsrike tapasretter til østers og delikatesser på boks. Det finnes en egen meny for den som er spesielt glad i kombinasjonen vermut og ansjos.

Adresse: Carrer Rosa, 5

5. En tur med det antikke toget Tren de Sollér

Enten du reiser fra Palma til Sollér eller i motsatt retning: dette toget er turistvennlig og absolutt verdt turen gjennom fjellpasset. Det er en hyggelig opplevelse, og utsikten på turen er det heller ingenting å si på.

Pris: 18 euro per vei.