BARNEFRITT: Voksenhoteller blir stadig mer populært. Foto: Georg Roske

Seks hoteller for deg som reiser uten barn

Det blir stadig mer populært med såkalte voksenhoteller, der det ikke er lov å ha med barn.

Har du lyst til å dra på ferie uten å risikere å høre overtrøtt barnegråt i restauranten, eller å måtte dele basseng med plaskende og hvinende små barn? Da er du ikke alene.

Flere av de store norske reiseselskapene har de siste årene utviklet konsepter skreddersydd for voksne. Ving, som åpnet sitt første voksenhotell for 10 år siden, har i dag 16 såkalte Sunprime-hoteller hvor barn ikke har adgang. Apollo og TUI har også lignende konsepter, «hoteller for voksne» og TUI Sensimar.

les også

Her får du vårluksus på Gran Canaria

FLOTT: Boutiquehotellet Casa Cook på Kos er for deg som ønsker en trendy hotellopplevelse. Foto: Georg Roske

Ifølge Ving blir denne typen konsepthotell mer og mer populært. Det bekreftes av trendforsker Gunn-Helen Øye overfor VG.

– Vi ser at reiseselskapene har konsepter kun for voksne, uten barn. Tilbudene er de siste årene blitt mer spisset, fordi vi mennesker ønsker også være den vi er, med de ideologiene vi har, når vi er på ferie. Det spennende med den voksende trenden er jo at vi tenker «hvem er jeg?» og velger hotell ut fra det, forteller hun.

Felles for voksenhotellene er at det er 16 års aldersgrense og er skreddersydd for voksne, har god standard og bra beliggenhet.

Her er seks voksenhoteller du kan bo på.

Casa Cook på Kos, Hellas med Ving

Det moderne boutiquehotellet Casa Cook på Kos er noe for deg som ønsker en trendy opplevelse med komfort og lekkert interiør. Den urbane ferieoasen ligger rett ved en av Kos’ fineste sandstrender, på nordsiden av øya og bare en kort tjueminutters-tur til Kos by.

Den greske øya byr på fine strender og natur, historiske severdigheter og selvsagt alle de hvite og blå bygningene og den himmelske, greske maten.

PÅ STRANDEN: Hos Sunprime Platanias Beach på Kreta er det bare å gå rett til stranden. Foto: Matina Tsogas

Sunprime Platanias Beach på Kreta, Hellas med Ving

Sunprime Platanias Beach ligger rett på stranden og med gangavstand til Platanias sentrum. Nyt late dager ved bassenget eller på stranden, etterfulgt av en spabehandling på hotellets spa og en drink i beachbaren.

Hotellet ligger på Chaniakysten på den nordvestlige siden av Kreta, som er den største øya i Hellas. Med en kjøretur på litt over tjue minutter kommer du til den større byen Chania. Chaniakysten består av flere kjente feriebyer, og er en fin destinasjon for deg som vil kombinere sol og bad med byliv og utflukter rundt på øya . Et godt tips er å leie en bil og utforske øya.

les også

Fine alternativer til sommerferien

BEHAGELIG: Nyt en deilig spabehandling hos TUI Sensimar Calypso Resort & Spa. Foto: TUI

TUI Sensimar Calypso Resort & Spa på Fuerteventura, Spania

TUI Sensimar Calypso Resort & Spa ligger på den den spanske øyen Fuerteventura – som er en av Kanariøyene. Hotellet ligger i Jandia, helt på sydkysten av Fuerteventura, som er kjent for å ha øyas fineste strender. Her er tempoet rolig, og du kan nyte later dager i sola, på stranda og ved bassenget, eller prøve den populære aktiviteten windsurfing. Fuerteventura er kjent som «Europas Hawaii» blant surfeentusiaster, så her er det bare å hive seg ut i vannet.

Hotellet ligger rett på stranden, og lar deg koble av med blant annet boblebad, spabehandlinger og yoga.

les også

Fuerteventura – Kanariøyenes beste strender

LUKSUS: Vi hadde ikke sagt nei til noen dager i denne solsengen hos TUI Sensimar Pioneer Beach Hotel på Kypros. Foto: Torleif Svensson / TUI

TUI Sensimar Pioneer Beach Hotel på Kypros

Nyt solrike dager i de luksuriøse solsengene på TUI Sensimar Pioneer Beach Hotel på Kypros. Hotellet ligger i Pafos, sørvest på Kypros. Området har fine turmuligheter og shoppingmuligheter. Du kan rusle rundt blant historiske severdigheter eller teste ut noen av øyas fineste golfklubber som ligger i området.

Lei gjerne bil på øya og ta turen til for eksempel Ayia Napa eller Afrodites fødested som sies å være på øya. Etter en lang dag kan du slappe av med spabehandlinger og middagen spiser du med utsikt over havet.

I HENGESTOLEN: Nyt late dager på Domes Noruz Chania, Autograph Collection. Foto: Olsson Charlotte / supplier

Domes Noruz Chania, Autograph Collection på Kreta, Hellas med Apollo

Domez Noruz Chania, Autograph Collection ligger ved Agii Apostoli-stranden, ikke så langt unna Chania på Kreta. Hotellets bassengområde har utsikt mot stranden og havet. Hotellet har spa- og velværeavdeling og tilbyr yoga-timer.

Havnebyen Chania er Kretas nest største by, og har fra gammelt av blitt kalt «Østens Venezia». Gamlebyen ved havnen er nødt å sees, med sine trange smug og gater, travle butikker og basarer og rester av den gamle bymuren. Her finner du alt fra greske tavernaer med fersk sjømat til Starbucks.

les også

Fem flotte øyer i Hellas

BOUTIQUEHOTELL: Hos Iberostar Grand Hotel El Mirador på Tenerife får du sol og varme i ferien uten barn. Foto: Olsson Charlotte / supplier

Iberostar Grand Hotel El Mirador på Tenerife, Spania med Apollo

Iberostar Grand Hotel El Mirador ligger syd på den spanske øya Tenerife. På dette boutiquehotellet kan du nyte ferien ved bassenget, stranden og i hotellets spa. Hotellet er nydelig innredet. Costa Adeje – hvor hotellet ligger, tilbyr vakre strender, bra underholdning og god mat.

Tenerife er en av de største og mest populære av Kanariøyene. På øya kan du oppleve verdens tredje høyeste vulkan – Teide. Det er ellers svært vakker natur på øya, og flere fine turmuligheter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder