FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass
Byguide

24 timer i Miami - dette må du få med deg

Av Vibeke Montero (tekst og foto)22.12.17 14:18 | Oppdatert: 26.04.18 10:16

Del saken på:

Store, lange frokoster, pastellfargede fasader, fargerik graffiti og forrykende middagsshow. Miami er stedet for deg som liker det ekstravagante.

MIAMI (VG reise) Enten du tar et par hotellnetter i Miami før eller etter et cruise, eller du legger årets solskinnsferie hit, kan du være sikker på én ting: Du kommer ikke til å kjede deg.

I Miami finner du alt fra karakteristiske art deco-hus og urban kunst, til fjær som svinges på burlesque-show. Hvis du ønsker kan du spise cheeseburger til frokost, eller ta en mojito på en av hovedgatens barer. Her har du tipsene til en innholdsrik dag i Miami.

Annonse
Reise til Miami

09.00 - Frokost på Ocean Drive

Start på legendariske Ocean Drive som strekker seg parallelt med South Beach. Her peiler du deg inn på News Cafe, som har rukket å bli en institusjon siden stedet åpnet i 1988. De serverer frokost 24 timer i døgnet, syv dager i uken. Sitt ute i Floridas solskinn med en avkjølende milkshake, eller innendørs med en ferskpresset appelsinjuice. Eller hvorfor ikke en stor og saftig cheeseburger? Her kan du koble deg opp på Miamis puls, og følge med på det myldrende gatebildet.

10.30 - Art Deco-runden

Langs Ocean Drive ligger art deco-husene som har sikret Miami en plass på designkartet. Dette er den største samlingen art deco-arkitektur i verden, og den karakteristiske stilen som ble bygd på 30-tallet er så svulstig at den kalles «Tropical Art Deco». Området var preget av kriminalitet og rimelige utleieleiligheter på 70- og 80-tallet, men etter at News Cafe (der du spiste frokost) åpnet, fulgte flere restauranteiere etter. Gloria Estefan investerte i Cardozo Hotel, og vips, så dukket kjendisene opp.

Ocean Drive ble stedet å se og bli sett, og er du her når solen er på vei opp, gløder det virkelig i de pastellfargede fasadene. For et skikkelig dypdykk, anbefaler vi en halvannen times guidet tur med Art Deco Walking Tour. Da får du vite alt det saftige sladderet som ligger bak fasadene. Turen starter klokken 10.30, og koster $25 for voksne.

13.00 - Lunsj på Seaspice

I Miami er det lange lunsjer som gjelder. Seaspice ligger like ved Miami River, og kan minne litt om Aker Brygge i stemning og arkitektur. Maten er sjømatbasert og sofistikert. De baker sitt eget brød i vedfyrt ovn, og du tilgis dersom du ikke klarer å rikke deg fra restauranten før det er på tide å spise middag. Her er det ytterst deilig å slappe av med utsikt over elven og skyskraperne i Downtown i det fjerne. Men aller helst bør du bevege deg videre, for Miami er proppfull av opplevelser.

15.00 - Hipsterstrøket Wynwood

Miamis urbane landskap er i konstant endring, og Wynwood har blitt verdens nye graffitimekka. Utviklingen fra undergrunnsnabolag til et av verdens største utendørsmuseer har revolusjonert byens kunstneriske identitet, og Wynwood har fått kultstatus blant utøvende graffitiartister. Vi anbefaler en guidet tur med Ryan Ferrell for $25. Ryan er selv graffitiartist og godt bevandret i miljøet. Kunstnernavnet hans er «Wheelbarrow», og en mer entusiastisk guide skal du lete lenge etter.

Etter turen bør du ikke gå glipp av Happy Hour på Beacker & Gray som finner sted på hverdager mellom 16.00 - 19.00. Om dette er en bar som lager fantastisk mat, eller en restaurant som mikser himmelske cocktails, blir opp til deg å bestemme.

20.00 - Middagsshow på El Tucán

Etter en cowboystrekk og en dusj på hotellet, venter fjær, dekadent burlesque og en scene drapert i fløyel på El Tucán. En kveld her er en smak av det Miami som forflyttet seg til Cuba under forbudstiden. Middagsshowet er forrykende, og kom gjerne tidlig for å smake på husets spesialitet; en helt fantastisk Cuba-style-mojito. Middagen serveres til blafrende stearinlys mens du underholdes fra scenen. Og har du lyst, kan du fortsette natten på dansegulvet. Pris $55 per person for middag og show.