FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Juleshopping i siste liten

08.12.07 12:30

Del saken på:

Det er litt ekstra stas når gavene kommer fra det store utland. Her er tips på tampen for juleshopping i Europa.

Det kan lønne seg å se østover

Av Bodil Sundbye, Hedda Lunder Bredvold og Øystein Larsen-Vonstett
- Det kan være vanskelig å finne riktig billige billetter til de mest populære shoppingdestinasjonene, men det finnes fortsatt noen gode muligheter, sier administrerende direktør i FINN Vekst, Aleksander Rosinski.

Stor guide:Her er tipsene til juleshoppingen

Vi er fortsatt ganske konservative når vi reiser utenlands for juleshopping. Byer som London, Paris og København er blant de mest populære. Men å tenke litt mindre tradisjonelt kan være lurt nå så tett opp til jul.

- Shoppingtilbudet i byer som Tallinn, Riga og Vilnius har blitt veldig mye bedre samtidig som prisene fortsatt er lave. På mange av disse stedene kan man også bo billig, sier Rosinski.

Markedsdirektør i Norwegian, Åsta Bråthen, foreslår Polen.

- Generelt er det stort fokus på juledekor og julemarkeder i katolske land. Man bør få med seg julegatene i Polen. Førjulstiden er den beste tiden å reise dit på. Det er billig å både shoppe, bo og spise der, sier hun.

Unngå helgen

Hun tilføyer at det beste er om du kan dra utenom helgene, hvis du ønsker de beste prisene.

Thomas Midteide, informasjonssjef i SAS, holder en knapp på nabolandet vårt.

- Det er stort press på byer som London, Paris og Berlin. Flyene er ganske fulle, men vi har så mange avganger at det finnes nok noen ledige seter hvis du er villig til å betale mellom 1000 og 1500 en vei. Men reiser du til Stockholm får du alt det folk drar til London for å kjøpe. I tillegg handler du i svenske kroner, som er mye mer gunstig enn å shoppe i pund, sier han. Er du rask kan du få billetter fra fredag til mandag for en billig penge.

Vær fleksibel

Ifølge FINN.no kan du komme deg til Barcelona og populære London fra 1250 kroner og oppover, dersom du reiser fra Torp og er fleksibel på tidspunkter.

- Det samme gjelder Riga, Vilnius, Paris, Amsterdam, København og Stockholm. Dit kan du fly for mellom 1300 og 2000 kroner, sier Rosinski i FINN.

Danske Sterling har ingen ruter østover, men kommunikasjonssjef Maj-Britt Vittrup Nielsen påpeker at du ikke trenger å reise østover for å få billige billetter til juleshopping.

- Det er flere billetter til lave priser til for eksempel Dortmund og Brussel, som begge byr på mindre kjente, men stemningsfylte julemarkeder, sier Nielsen.