FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Hellas blir sommervinneren neste år

Av Mona Langset31.10.14 20:40

Del saken på:

Turoperatørene har tatt inn over seg at nordmenn har et stort hjerte for Hellas. Neste sommer blir det enda flere greske charterreisemål.

Hos Ving rykker Hellas forbi Tyrkia på listen over land med flest gjester neste sommer.

Hos Star Tour blir Mallorca skjøvet ned fra toppen av reisemål-listen. Inn kommer Rhodos, med 15 prosent større kapasitet enn Mallorca neste år.

Det kan selskapene se allerede nå, på bakgrunn av hva de kommer til å tilby neste sommer.

Tilbudet styres av etterspørsel. Nordmenn vil til Hellas, derfor satser selskapene større der.

– Velkommen etter, smiler informasjonssjef Helen Begby i Apollo. Hos Apollo har Hellas alltid vært det største ferielandet og det vil det fortsette å være sommeren 2015.

Allerede før skoleferien i år kunne de største operatørene fastslå at Hellas kom til å bildet største reisemålet for norske charterturister sommeren 2014. Og neste sommer kommer Hellas til å ta en enda større bit av kaken.

Star Tour satser stort på Rhodos. Så stort at det kommer til å bli selskapets aller største reisemål neste år.

Star Tour utvider med 11 nye hoteller på Rhodos. Et av dem er hva selskapet selv kaller «Magic Life,» et konsepthotell med fokus på aktiviteter for hele familien med barn som har vokst ut av Bamseklubben.

Hotellet ligger rett på stranden i Plimiri, et lite sted som stort sett bare består av en strand, syv mil sør for Rhodos by.

Rhodos’ renessanse

Rhodos er i endring. Mange opplevde et skinnende nytt chartermål på 70-tallet, som vokste inn i himmelen på 80-tallet. Mye forfalt på 90-tallet. Men de siste årene har det vært ny giv.

Rhodos-entusiast Arild Steine synes det er en riktig beskrivelse.

– De siste årene har det skjedd mye positivt. Kalithea springs er et godt eksempel. Det staselige kurbadet forfalt lenge, og stengte helt på 90-tallet. Men i 2009 gjenåpnet det som lekkert badested og kunstgalleri, forteller han.

Han nevner også investeringer i veier, sykehus, flyplass, gangveier, og strandpromenader, og øymyndigheter som tilrettelegger for selskaper som vil bygge kvalitetshoteller.

I løpet av de siste årene har alle de største norske charterselskapene åpnet noen av sine beste hoteller nettopp på Rhodos.

Et av dem er Star Tours Blue Village Atlantica Aegean Park.

– Vi ber alltid gjestene vurdere hotellene etter endt ferie. Det hotellet som har fått aller best tilbakemeldinger de siste fem årene, er Blue Village på Rhodos, forteller informasjonssjef Elisabeth Larsen Vonstett. Hotellet åpnet for seks år siden.

Apollo har også et av sine mest populære familiehoteller på Rhodos, nemlig Mythos Beach Resort i Kolymbia.

I tillegg blir familiehotellet Epsilon i Faliraki omfattende pusset opp i løpet av kommende vinter.

Ving gjennomrehabiliterte sitt Sunwing Kalithea Beach på Rhodos for to år siden, og det fremstår nå som et av de lekreste av selskapets familiehoteller. I sommer mottok det den svenske prisen "Stora Barnsemesterpriset 2014" for beste familiehotell på Rhodos.

Kreta i nordmenns hjerter

Mens Star Tour vil sende flest gjester til Rhodos neste år, er og blir Kreta det største reisemålet for Apollo.

Apollo er store på Hellas’ største øy fra før, likevel utvider de på østsiden neste sommer. De får et nytt eksklusivt hotell på luksusstripen i Elounda, et nytt all-inclusive i Stalis og et nytt firestjerners hotell i Stalis.

Star Tour får 13 nye hoteller på øya neste sommer, blant annet et inne i Chania by. Selskapet blir dermed det eneste norske med hotell inne i selve bykjernen.

Blant Star Tours andre Kreta-nyheter er det et Splash-hotell med badeland i Amodura utenfor Heraklion, og et Suneo Club hotell i Agii Apostoli.

Også Detur, som er mest kjent som en stor Tunisia-operatør utvider på Kreta.

Selskapet etablerte seg i området vest for Chania sommeren 2014, med hoteller i Platanias, Kato Stalos, Agia Marina og Gerani.

– Sommeren 2015 kommer vi til å utvide Kreta-tilbudet og tilby hoteller i området øst for Chania. Det vil si i Rethymnon, Agii Apostoli og Maleme, forteller markeds- og kommunikasjonssjef Svein Erik Søgård.

Også Lilleput Reiser – som har vært mest kjent for sine små greske reisemål littutenfor allfarvei, satser midt i det skandinaviske turistmylderet på Kreta neste sommer.

Selskapet chartrer eget SAS-fly til Chania, og tilbyr hoteller i Agia Marina og Platanias.

Små øyer – store favoritter

Nylig sendte Ving ut en pressemelding der de skrev at «Hellas er blant reisemålene som stadig øker i popularitet. De siste årene ser det ut til at små greske øyer og gresk kultur ligger nordmenns hjerter stadig nærmere. På grunn av den store etterspørselen tilbyr Ving nå hele 38 reisemål på 14 øyer i Hellas sommeren 2015.

Ving største nyhet neste sommer blir charter fra Oslo til øya Thassos helt nord i Egeerhavet.

For å komme dit må du fly til Kavala på fastlandet i Nord-Hellas, og ta ferge i 40 minutter.

Selv om øya ikke er spesielt stor – kystveien rundt er 10 mil lang, og 15.000 mennesker bor der fast – finnes det både store luksushoteller, familie-resorter og små boutiquehoteller.

– Alle kan finne sin greske favoritt blant vårt store utvalg, og man behøver ikke nøye seg med én favoritt. Vi har mange gode kombinasjonsmuligheter. For eksempel en uke på Rhodos i kombinasjon med en uke på Tilos, eller en uke i Parga kombinert med en uke på Lefkas, sier kommunikasjons- og markedsdirektør Tonje Fossum i Ving.

Star Tour har også greske kombinasjonsmuligheter. De får de et nytt hotell på den lille øya Patmos neste sommer, og det kan kombineres med en uke på den litt større naboøya, Samos.

Sjarmerende ferie

Selskapet Amisol kaller seg «Egyptspesialisten,» men har likevel tre greske nyheter neste sommer. Alle er innenfor kategorien Charming Holidays, noe som skal være hoteller med genuin sjarm og historie.

Det ene er på øya Kythiria med snaue 4000 innbyggere utenfor sørøstspissen av Peloponnes. Den andre er på Ithaka, en øy med 3000 innbyggere like ved Kefalonia i det Ioniske hav. Det tredje er i landsbyen Sivota på øya Lefkas også den i det Joniske hav.

Sommer flere steder

Albania:Apollo testet Albania på sinesvenske gjester nå i sommer. Det var så vellykket at neste år blir dette også et tilbud for dem som reiser fra Norge. Det blir fly til greske Korfu, og båt over til Saranda i Albania. Det går også an å kombinere en uke i Albania med en uke på Korfu.

Kypros: Star Tour kutter ut alle ungdomshoteller, og satser på et voksens publikum. Her får de et nytt femstjerners Sensatori-hotell i området mellom Pafos og Limassos, med spa-anlegg på over 3000 kvadratmeter.

Antalya-kysten:

Detur tilbyr et nyåpnet hotell i det øvre luksussegmentet i Belek: Regnum Carya Golf & Spa Resort. Her er det mulig å få transfer med helikopter fra flyplassen i Antalya.

Detur utvider også tilbudet på Voyage Belek Golf og Spa, et hotell som er kåret til Europas beste all inclusive.

Star Tour åpner et nytt et nytt femstjerners Sensatori-hotell i Fethiye og et nytt Blue Star i Side.

Marmaris-kysten: Turnuc utenfor Marmaris er et nytt reisemål for Star Tour. Her lanserer de et økohotell som tilbyr trening, vandringer, yoga, spa og økologisk egendyrket mat.

Kroatia: Apollo får nytt skjærgårdscruise fra Split. De har cruise fra Split og Dubrovnik fra før, men dette utvides.

Bulgaria: Star Tour etablerer seg i Sveti Vlas i Burgas-bukten, hvor Apollo er fra før. Her bygges det nå et helt nytt RIU-hotell, som kan bestilles gjennom Star Tour.

Sardinia: Star Tour oppretter flyrute direkte fra Bergen. Får sitt første italienske Blue Village her neste sommer.

Menorca : Star Tour åpner nytt Splash-hotell ved Punta Prima.

Topp tre land neste sommer:

Apollo: 1: Hellas, 2: Kroatia, 3: Bulgaria.

Star Tour: 1: Hellas, 2: Tyrkia, 3: Spania

Ving: 1: Spania, 2: Hellas, 3: Tyrkia

Topp tre reisemål neste sommer:

Apollo: 1: Kreta, 2: Split/Marakska/Hvar/Brac, 3: Rhodos.

Star Tour: 1: Rhodos, 2: Mallorca, 3: Antalyakysten

Ving: 1: Alanya, 2: Mallorca, 3: Chania