FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Høstferie med barn i storbyen - få gode tips

Av Anne BergsengAv Dag FonbækAv Mona LangsetAv Hege Lyngved Odinsen30.09.11 09:00

Del saken på:

I dag ringer det for mange ut etter siste time før høstferien.

De fleste skolene begynner ferien enten denne helgen eller neste helg. Her er noen tips til familier med barn på høstferie i fire byer.
Oslo

Litteraturhuset har åpent hus for alle mellom 13 og 18 år i skolens høstferie. Det blir blant annet verksteder, lunsjunderholdning, forfattermøter og show.

Oslo reptilpark: Hva med å holde en slange eller klappe en øgle? Tirsdag klokken 17.00 kan du se reptilene fôres. Kvelerslangene får opptinte mus, rotter og kaniner, mens øglene spiser insekter. Åpent tirsdag - søndag, 10.00 til 18.00.

Megazone: Løp rundt i en labyrint og skyt på hverandre med (ufarlig) laserpistol, ikledd en vest som registrerer treff. Hvert spill varer i 15 minutter. Har også utendørs og innendørs paintball for grupper. Åpent hver dag hele uken.

Hopp i Havet: Oslos største innendørs lekepark, der temaet er havet, og du går inn igjennom en diger haikjeft for å komme inn til trampoliner, sklier og klatrevegger på havets bunn.

Tusenfryd , har sesongavslutning snart men holder åpent ut denne uken. Hverdager fra 11 til 17 og helgedager fra 10.30 til 18.

Vannsklier og badeanlegg : Oslobadene har vanlig åpningstid i høstferien. Vil du til et større badeanlegg, kan du reise litt utenfor byen: Drammensbadet, Risenga i Asker, Østfoldbadet i Askim

Besøk en bondegård. Kos med kaniner, kuer, hester og griser på en av byens besøksbondegårder. Nordre Lindeberg 4H gård, Strømsveien 350, Ekeberg husdyrpark, Ekebergveien 99, eller Kampen økologiske barnebondegård, Skedsmogata 23.

Artikkelen fortsetter under bildet.

København

Spennende: Svevende såpebobler, kjeglebaner, varmluftsballonger og papirfly i alle fasonger fyller luften på spennende Experimentarium i København nå i høst. Etter vår mening byens beste besøkssted for barn og unge!

Rare rekorder: Guinness World Records-huset på Strøget er fylt med morsomme og spennende rekorder innenfor sport, kunst, musikk, natur og vitenskap.

Barnejazz: At jazz bare er en voksen, elitær musikkstil, kan Københavns «børnejazz» motbevise. Her spilles jazz for - og ofte med - barn, på ulike steder i byen. Tiltaket er blitt veldig populært.

Eventyrlig slott: Vil du se Christian IVs trone og voktende løver laget av sølv fra Kongsberg, er Rosenborg (ikke langt
fra Kongens Nytorv) et godt valg. Her ligger også Dronningens juveler!

Dyregodt: I København Zoo har elefantene i år fått et eget, spesialtegnet hus, der de har god plass og et gulv dekket med et tykt lag av sand. Åpent hele året og en av Danmarks aller mest populære attraksjoner.

Tivoli: Alltid moro for de minste. I bodene kan du kjøpe alt fra ferske flødeboller og håndlagde karameller ... nam.

Vokskabinettet: Louis Tussauds voksmuseum, med kjentfolk som Clinton, Batman og Beatles-gutta ligger på Rådhusplassen, vegg i vegg med Palace Hotel.

Kjempeskjelett: Statens Naturhistoriske Museum huser en av verdens største samlinger av hvalskjeletter. Mange av dem stilles nå ut i Botanisk Have - bl.a. skjelettet fra siste års mest omtalte sommergjest: Finnhvalen i Vejle Fjord.

Artikkelen fortsetter under bildet.

London

London Eye : Verdens største pariserhjul ligger midt i smørøyet på sørsiden av Themsen. «Flighten» tar en halvtime. Kjøp billett på nettet på forhånd, da slipper du unna med kun en kø.

Science Museum: Interaktive utstillinger om vitenskapens verden gjennom århundrer. Gratis inngang, men man må betale for enkelte attraksjoner.

Hamleys: Seks etasjer med ren moro, spill, kosedyr og rare ting. Butikken åpnet i 1881 og ligger i ærverdige lokaler, like ved Piccadilly Circus. Adresse: 188-196 Regent Street.

The Lion King: Disneys berømte musikal om Løvekongen, til musikk av Elton John, går på Lyceum Theatre. Ifølge kritikerne er dette en av de flotteste musikalene som er laget.

London Zoo: Åpnet i 1828 som verdens første vitenskapelige dyrehage. Charles Darwin var mye her i sin ungdom.

Madame Tussauds: Like populær nå som da det åpnet for 200 år siden. Her møter du alt fra dronningen til kjente fotballspillere og filmstjerner.

Rainforest Cafe: Festlig spisested for barna, med jungelen som tema. Her er det safarisuppe og jungelbrød osv.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Paris

Eiffeltårnet: En klassiker og et must for førstegangsreisende til Paris. Spreke barneben kan fint gå opp trappene til øverste platå for å nyte den fantastiske utsikten, da unngår dere også køen.

Disneyland Paris: Europas største turistmagnet ligger tre mil øst for Paris. Big Mountain Thunder og Space Mission er bare noen av attraksjonene som venter fartsglade barn og voksne. Sett av minst en dag til besøket.

Det naturhistoriske museet: Ligger i den botaniske hagen, Jardin des Plante, og er et spennende sted for vitebegjærlige barn. En imponerende dinosaurutstilling, og en samling med 40 millioner insekter, er bare noe museet har å friste med.

Aquaboulevard: Europas største vannpark med bassenger både utendørs og inne, her får du strand, vannsklier, mangroveskog og spa.

Pannekaker: Prøv noen rykende ferske franske! Du får dem i alle varianter; søte, salte, organiske, glutenfrie, grove, ekstra store eller tykke. Særlig i bydelen Montparnasse ligger creperiene tett i tett, La Creperie Bretonne, er et av de eldste i byen.

Louvre: Glasspyramiden, Mona Lisa, Venus de Milo og de egyptiske samlingene har alle spennende historier. En opplevelse alle Paris-reisende bør unne seg.