FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Reisenettsted: London verdens dyreste by å feriere i

Av Jostein Matre 13.06.14 11:23

Del saken på:

Vår egen hovedstad troner ikke lenger på toppen av listen over de dyreste byene å legge storbyferien til.

I fjor hadde Oslo den tvilsomme æren av å være regnet som verdens dyreste ferieby. I år ligger Norges største by «bare» på 5. plass, ifølge reisenettstedet TripAdvisor sin årlige liste.

De tar for seg priser på hotell (4-5-stjerners), drosjer, middag med drikke for to og drinker for to. Dette legger de så sammen, og slik mener de å kunne vurdere hvor dyrt det er å legge storbyferien til de ulike byene.

Annonsørinnhold

Norden

- TripIndex sammenligner kostnadene for en kveld på byen for et par, inkludert overnatting, i én nøkkelby i 48 av de 50 landene som har flest utenlandske turister, skriver selskapet i en pressemelding.

Så er det selvsagt andre ting man bruker penger på når man er på ferie og det er flere land som trolig kunne hatt mer enn én by inne på listen, men den gir likevel et godt inntrykk av prisnivået i mange populære byer i verden.

Og mens Oslo har rykket ned fire plasser, har årets «vinner» rykket opp hele seks plasser. Nå er det nemlig London som blir regnet som den dyreste byen å reise til.

Totalprisen der endte på 3172 kroner, mens den var på 2780 kroner i Oslo. Bak London, som blir regnet som verdens mest besøkte by, ligger Paris (3111 kroner) og New York (3058 kroner). Det er særlig hotellprisene som gjør disse byene dyre, og aller dyrest på hotell er New York. De havner likevel bak de to europeiske storbyene, fordi mat, drikke og drosje er billigere.

Foruten Oslo er Norden godt representert med andre byer. Stockholm innehar fjerdeplassen, København 7. plassen og Helsinki 8. plassen.

Hanoi billigst

Skulle du være interessert i å reise et sted der kostnadene dine vil være lave er det derimot få alternativ i Europa på listen. Blant de ti billigste har bare Budapest i Ungarn, Praha i Tsjekkia og Sofia i Bulgaria sneket seg med fra vår verdensdel.

Ikke overraskende domineres billig-listen av asiatiske byer. Aller billigst er Hanoi i Vietnam, med 933 kroner. Skulle du ha et ønske om å dra dit kan du sjekke ut denne listen over ti ting å gjøre i Hanoi.

Du kan også lese om gatemat i byen, og hvorfor den oppleves som et «perfekt» kaos.

Topp og bunn

De ti dyreste:

1. London, Storbritannia

2. Paris, Frankrike

3. New York, USA

4. Stockholm, Sverige

5. Oslo, Norge

6. Zurich, Sveits

7. København, Danmark

8. Helsinki, Finland

9. Toronto, Canada

10. Sydney, Australia

De ti billigste

1. Hanoi, Vietnam

2. Jakarta, Indonesia

3. Sharm el Sheikh, Egypt

4. Bangkok, Thailand

5. Sofia, Bulgaria

6. Cape Town, Sør-Afrika

7. Mumbai, India

8. Kuala Lumpur, Malaysia

9. Praha, Tsjekkia

10. Budapest, Ungarn