FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Frikjent for strandsex i Dubai

25.11.08 12:30

Del saken på:

(VG Nett) Det heftige strand-eventyret kunne kostet dem flere år i fengsel. Nå er Michelle Palmer (37) og Vince Acors (34) frikjent for strandsex i Dubai.

Tidligere har paret blitt dømt til tre måneder i fengsel. Dommen ble imidlertid anket, både fordi paret mente at den var for streng, og fordi myndighetene syntes den var latterlig lav.

I formiddag ble paret frikjent av ankedomstolen i Dubai, skriver britiske Times Online.

TIL DUBAI?: Slik bør du oppføre deg

- Dommeren avviste fengeselsstraffen. Han avviste også aktoratets ønske om å øke straffen. De er fri. Det er fantastisk! Dommerens avgjørelse viser at han er godhjertet og smart. Han forsto alt, sier Hassan Matter, advokaten som representerte strandsexparet i retten i dag.

Ifølge flere britiske medier vil Michelle Palmer og Vince Acors nå få ønsket sitt oppfylt, og bli satt på flyet hjem til Storbritannia. I stedet for flere måneder - eller i verste fall år - i fengsel, slipper de nå unna med en bot på 1.000 dirham, om lag 1.700 norske kroner.

Det famøse en-natts-eventyret har trolig fått større konsekvenser enn de to britene noen sinne hadde forestilt seg. Paret har blitt verdenskjent etter at de ble arrestert for å ha sex på stranden i Dubai i juli i år.

Risikerte ett års fengsel

Palmer og Acors møtte hverandre på et champagnelunsjparty i det arabiske emiratet 4. juli. En gang etter midnatt endte de opp på bystranden Jumeirah, hvor de ifølge politiet skal ha hatt sex i påsyn av lokalbefolkningen.

LAST NED:Gratis Dubai-guide fra VG Nett

Da polititjenestemennene ba dem om å stoppe, skal Michelle Palmer angivelig ha truet med å saksøke dem.

Før rettsaken hadde de to innrømmet at de var fulle, men nektet for at de hadde hatt sex. Strandsex-parets advokat har også hevdet at tekniske bevis viser at de to ikke hadde sex. Michelle Palmer (36), som har arbeidet i Dubai i en årrekke, hevder at de bare «kysset og klemte».

LES OGSÅ:Hver fjerde har hatt sex på stranden

Andrew Crossley, som ifølge The Times var Acors advokat, sier at han ikke vet hvorfor dommeren plutselig avviste saken.

- De offentliggjør ikke bakgrunnen for beslutningene sine, sier han til avisen.
Advokaten legger til at paret naturlig nok er lettet over frifinnelsen.

- Vince sier at det ikke har sunket helt inn enda. Men de er begge to veldig lettet. Vince sier at han ikke helt kan tro det, sier Crossley.

DISKUTER - eller får gode reisetips i VG Netts nye diskusjonsforum!

Saken har fått stor oppmerksomhet verden rundt. Flere hevder at påtalemyndighetene i det strengt muslimske emiratet som oversvømmes av vestlig kapital, -turisme, -kultur, -kjendiser, -glamour og -seksualmoral, har brukt saken mot de to britene for å statuere et eksempel.

Bare i fjor ble 230 briter arrestert for fyll i den søkkrike, lille staten.

Som en konsekvens av at mange utlendinger som kommer til Dubai ikke skjønner hva som er akseptert oppførsel, lanserte ett av hotellene på Jumeirah en «skikk og bruk»-guide.

Som VG Nett tidligere har skrevet, deles guiden ut ved bordene på den ukentlige fredags-brunsjen på Madinat Jumeirah-hotellet. Her advares det mot at turister kan bli arrestert for usømmelig oppførsel på offentlig sted.

«Det er sterkt anbefalt at du utviser diskresjon når du uttrykker lidenskap offentlig» heter det i guiden.