FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Nye forsinkelser for Dreamliner

Av Monica Bring Estensen 16.09.13 23:12 | Oppdatert: 17.09.13 08:20

Del saken på:

Nok en gang må Norwegians Dreamliner-passasjerer smøre seg med tålmodighet på grunn av tekniske problemer.

Tekniske problemer i USA førte til forsinkelser for passasjerer på vei til Bangkok.

Passasjerer fortviler over lite informasjon: Ta ansvar!

På grunn av problemer med en hydraulikkpumpe ble Norwegians avgang med fra New York flere timer forsinket mandag.

Forsinkelsen og de tekniske problemene gjorde at Dreamlineren, som skulle fly videre til Bangkok, ikke kunne følge ruteplanen. Passasjerene, som skulle avgårde mandag morgen, venter fortsatt på å kunne reise.

- Det virker som det flyet som skulle til Bangkok kommer seg avgårde i kveld klokken 23.30, sier Charlotte Holmbergh Jacobsson, informasjonssjef i Norwegian.

New York-flyet kom til Gardermoen omlag fire og en halv time forsinket, deretter har teknikere fra Boeing jobbet med å løse problemet med hydraulikkpumpen. Dette tok lengre tid enn først antatt.

- Vi forstår at passasjerene er trøtte og frustrerte, og vi beklager at de har måttet vente så lenge, sier Jacobsson.

- Ta ansvar

Samtidig som flere av Norwegians passasjerer har tilbragt store deler av dagen på Gardermoen som følge av forsinkelsen, har selskapet også flere frustrerte passasjerer i New York.

70 av Dreamliner-passasjerene sto nemlig igjen på JFK flyplassen da flyet omsider lettet. På grunn av hydraulikkpumpen måtte vekten om bord i flyet begrenses.

Nå fortviler flere av dem over dårlig informasjon fra Norwegian.

- Folk har forståelse for at ting kan gå galt, men da må man få informasjon, sier Knut Kleivenes, som reiser med ti andre kolleger.

- Ta ansvar!, oppfordrer han og hans følge.

-Trist

De fleste av passasjerene er booket om på fly til Arlanda tirsdag eller Oslo onsdag. Men Keivenes med følge, og flere andre passasjerer, har fortsatt ikke fått bekreftet når de kan reise tilbake til Norge.

Enil Yavao fra Hawaii er en av dem. Han og hans kone har nå valgt å reise en annen rute til Wien, og hopper over deres planlagte Norges besøk.

- Vi vet ikke noe, det er ingen som gir oss noe informasjon, sier han til VG.

- Det er urolig trist at de synes det, vi går ut med informasjon så fort vi har det. Det skal også finnes noen ute på JFK som kan informere passasjerene, og de skal også fått en SMS med informasjon, sier Jacobsson i Norwegian.

Batteriproblemer

Dreamliner-flyene har også tidligere hatt tekniske problemer. Problemer med batteriet førte til at hele flåten sto på bakken i nær fire måneder tidligere i år.

I midten av august varslet det japanske flyselskapet ANA at det var funnet ledningsfeil i brannslukkingsystemet på tre av selskapet Dreamliner-fly. Opplysningene fra ANA førte til at Japan Air Lines avbrøt en flyging fra Tokyo til Helsingfors med ett av sine Dreamliner-fly.

De to japanske flyselskapene er Boeings viktigste kunder for Dreamliner Boeing 787.

I slutten av juli meldte Qatar Airways at et Dreamliner-fly var satt på bakken i flere dager på grunn av et elektrisk problem.,
Bangkok-forsinkelser

Også for en drøy uke siden oppsto det betydelige forsinkelser for et at Norwegians to Dreamliner-fly som skulle ta av mot Thailands hovedstad. En teknisk feil gjorde at Asia-reisen ble over ett døgn forsinket fra Gardermoen. Selskapet leide inn et portugisisk erstatningsfly.

VG/NTB