FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Norwegian vant «Folkets Reiselivspris»

Av Camilla Jorddal12.01.18 11:44 | Oppdatert: 12.01.18 14:57

Del saken på:

For første gang ble «Folkets Reiselivspris» delt ut under Grand Travel Awards 2018. Dette er vinnerne.

Torsdag kveld ble reiselivsbransjens egen prisutdeling, Grand Travel Awards 2018, avholdt på Walmann's i Oslo. Blant de mest gjeve prisene var «Folkets Reiselivspris» hvor de reisende stemmer fram sin favoritt.

Dette er tredje gang prisutdelingen arrangeres, tidligere gikk den under navnet «Reiselivsprisen» og hadde fire kategorier. I år er det første gang at «Folkets Reiselivspris» deles ut.

Dette er vinnerne

1. Norwegian

2. Gloppen Hotell

3. Fuglekikking i Varanger

De slo blant annet Preikestolen, Hurtigruten og Oslo.

Tom Andersson, redaktør i Travelnews.no, sier følgende om vinnerne:

– Når jeg reiser til Sverige og Danmark er det to ting folk vil snakke med meg om: Bjørn Kjos og Petter Stordalen. Bjørn Kjos og Norwegian oppleves nok som en industri- og reiselivseventyr og det er litt «Askeladden»-følelse over det, mener han.

Andersson tror at selv om Norwegian er elsket og hatet er de et selskap som nordmenn innerst inne tenker på som «vårt».

– Samtidig som vi elsker å klage på de når det er kaos om sommeren og mange innstillinger, så er Norwegian noe vi er stolte over.

På Varanger-halvøya mener Andersson det er blitt skapt en unik destinasjon for fuglekikking, noe som har ført til mange stemmer.

– Hos Gloppen Hotell er det en ung mann på 26 år som har skapt et hotell omgitt av aktiviteter. De ledet lenge, men til slutt var det altså Norwegian som stakk av med seieren.

Norge er viktig for oss

Lasse Sandaker-Nielsen, kommunikasjonssjef i Norwegian, sier denne prisen henger høyt.

– Vi synes det er veldig hyggelig med denne anerkjennelsen fra det norske folk. Selv med stor internasjonal ekspansjon er Norge et viktig marked for oss.

Samtidig takker han alle de hardtarbeidende kollegene som hver eneste dag gjør sitt ytterste for at de reisende skal få en hyggelig opplevelse.

– Og selvfølgelig, takk til alle som velger å fly med oss, sier Sandaker-Nielsen.

Publikums stemme som teller

Andersson forteller at for å velge ut kandidater ble det satt sammen en jury bestående av Christine Baglo fra Dagsavisen, han selv og Bjørn Moholt fra REIS og Travelnews.no og reiseblogger Mette Solberg Fjeldheim som driver Reiselykke. Alle jobber som reisejournalister.

– Vi startet arbeidet med 30 kandidater og kom etter hvert fram til ti vi mener skilte seg spesielt ut, sier Andersson.

«Folkets Reiselivspris» er blitt presentert i Dagsavisen, på Travelnews.no og på Gardermoen i samarbeid med Flightpark og publikum har kunnet stemme én gang på sin favoritt.

Norwegian bidrar til norsk reiseliv

Bente Bratland Holm, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, sier det er vanskelig å si noe om betydningen av en slik pris, men sier at for Norge er det viktig med et godt rutenett, noe Norwegian bidrar stort til.

– Gode flyruter er viktig for reiselivet over hele landet, og Norwegian har med sitt rutenett både i og til Norge bidratt til å gjøre Norge mer tilgjengelig for besøkende.