FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Fire ting du må sjekke ut i Trysil

Av Camilla Jorddal26.03.18 15:18

Del saken på:

Skal du til Trysil i påsken er det et par ting du bør få med deg. Her er noe både for deg som står på ski, og du som ikke gjør det.

For mange er det fjellet som gjelder i påskeferien. Ski på beina, stumpen i en slede eller badetøy på – valget er ditt. Du kan få et variert påskeopphold i Trysil.

Sjekk ut disse fire aktivitetene.

Med ski på beina

For mange er påskeferien synonymt med ski – både langrenn og alpint. Trysil har en haug av flotte løyper og nedfarter du kan leke deg i.

Står du på alpint er det to ting du bør få med deg i påsken. Det første er tidligski. Fra klokken syv om morgenen til ni kan du bli med på ski i nypreparerte svarte løyper. Det er kun 150 plasser og seansen avsluttes med frokost på Knettsetra. Har du ikke ski selv er det nok av steder som tilbyr utleie til en rimelig penge.

Få også med deg Seterrock fra onsdag til påskeaften på Knettsetra.

Avslappende timer på spa

For deg som ikke jubler over nok en helg på fjellet kan du nyte deler av den på en av Trysils spaavdelinger. Nyt en tur i badstue, ta deg en svømmetur, en deilig massasje eller en ansiktsbehandling. Det er lov å unna seg litt luksus i ferien.

Sjekk ut Kulpen Spa på Radisson Blu Mountain Resort & Residence eller spaavdelingen på Radisson Blu Resort Trysil. Førstnevnte har blant annet innendørsbasseng, 12 behandlingsrom, treningsrom og tilbyr at barn kan være med i spaet. De har også egen mammabehandling. På Radisson Blu Resort har de flere bassenger og en velværeavdeling på to etasjer – her kan du gå rett fra bakken og i spaet.

Prøv hundekjøring eller kanefart

Den norske naturen er vakker, og følelsen når du suser av gårde i en slede i et nesten uberørt landskap er helt spesiell. Det er lite som slår denne fartsfylte opplevelsen i ett med hundene. Om du sitter i sleden og bare nyter eller står bak og styrer – dette er en opplevelse du sent vil glemme. Opplevelsen passer for hele familien. Du kan velge mellom en enkelt time, dagstur eller bli med på tur over flere dager.

Foretrekker du hest foran hund kan du bli med på kanefart. Det er en stemningsfull tur med lyden av dombjeller og lyset fra faklene. Her sitter du godt til rette under reinsdyrskinn og målet er en lavvo inni skogen. Her er det plass til 30 personer og det serveres elggryte. Du kan også grille elgpølser over bålet om du foretrekker det.

Prøv lokalt øl på Flæsk & Humle

Når sulten, og tørsten, kommer smygende bør du ta turen til Trysil Sentrum og Trysil Hotell. Hotellet huser brewpub og restaurant Flæsk & Humle. Der kan du for eksempel prøve deg gjennom barens utvalg av lokalt øl fra Trysil Bryggeri, eller velge blant øl fra andre mikrobryggerier.

Er du sulten kan du prøve deg på en av de ferdiglagde menyene, et utvalg av sliders servert med pommes frites eller en beer platter. Sjekk også ut bakeriet som ligger vegg i vegg.

Flæsk & Humle åpner klokken 15.00.