FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Høstens nye flyruter

Av Dag Fonbæk 03.09.12 10:06

Del saken på:

(VG Nett) Østlandet kommer også denne gang best ut når flyselskapene drysser ut sine nye høstrute-kort.

Norwegian til Fuerteventura

SAS til Alanya og Praha

Ryanair til Tenerife

*Norwegian åpner rute til Fuerteventura fra Oslo.
*Ryanair skal fly til kanariske Tenerife fra Rygge.
*SAS gjør tyrkiske Alanya til helårsmål, og tar opp konkurransen med Norwegian på Oslo-Praha.

Det er fire av de mest interessante nye flyrutene i høst.

Nye, ukjente destinasjoner er det derimot lite av. I stedet får vi glede oss over at flere operatører på samme rute gjerne betyr økt konkurranse og sjanser for prisfest.

Flere fly til Malaga

Fra Stavanger, Bergen og Tromsø setter i tillegg SAS opp nye ruter til Malaga på spanskekysten - noe mange nordmenn med sommerhus i Sør-Spania helt sikkert vil sette pris på.

Alle de tre Malaga-rutene startes opp fra 3. november.

Populære Alanya

Ellers håper SAS-talsmann Knut Morten Johansen at alle Alanya-elskere - også dette et populært feriehus-område for nordmenn - vil glede seg over at SAS gjør «prøveruten» Oslo-Alanya permanent fra 31. oktober.

Tyrkiske Alanya var en destinasjon som ble stemt fram på Facebook i vinter som en rute SAS måtte begynne å fly på.

- Og så populær er Alanya-ruten blitt på rekordtid at vi fortsetter å fly dit, selv om Gazipaza-flyplassen er spesiell og har fly-operative begrensninger, sier Johansen.

For å få landingstillatelse måtte SAS-pilotene bestå spesielle tester, forteller han.

Til Fuerteventura

Lettere er det å lande på Fuerteventura, den kanariske ferieøya som altså blir nytt direkterute-mål for Norwegian fra 30. oktober.

- Vi vil fly ruten på tirsdager fram til 2. april 2013, som er første tirsdag etter påske, forteller Norwegian-talsmann Lasse Sandaker-Nielsen til VG.

Billettsalget starter i dag, 3. september.

- Vi tror Fuerteventuras varierte natur med fjell og strender, samt ideelle forhold for surfing og kiting vil appellere til mange. Våre ruter til søsterøyene Gran Canaria, Tenerife og Lanzarote går så det suser, og med Fuerteventura på rutekartet, blir valgmulighetene enda større, sier han.

Populære Praha

Praha er fremdeles blant Ola og Karis største storby-favoritter, og etter at Czech Airlines trakk seg ut av Oslo lufthavn har Norwegian hatt monopol på direkteruten.
Det ville SAS ha en slutt på - så 30. august startet de opp sin egen direkterute Oslo-Praha med priser fra 649,- en vei.
SAS flyr torsdager og søndager, og satser på weekend-besøkende.

- Bookingen har vært god. Det er kombinasjonen shopping, opplevelse og severdigheter som fenger, sier Knut Morten Johansen til VG.

Priskrig på Billund

Også SAS-rutene Stavanger-Paris og Oslo-Billund starter denne uken. «Legoland-ruten» flys allerede av Norwegian og British Airways (Sun Air), så der blir konkurransen beintøff - til barnefamilienes glede.

Flyselskapet DAT (Danish Air transport) lanserer helge-rute fra Rygge til København med avgang fredag og retur søndag. Perfekt for en weekendtur til Kongens By.

Også Norwegian er tilbake på Rygge for vinteren, og tilbyr ukentlige avganger til Las Palmas på Gran Canaria, mens de to ganger i uken skal fly til Malaga og Alicante.

Øker fra Rygge

Ellers er det Rygge-spesialisten Ryanair som øker mest (7 prosent) fra flyplassen ved Moss, som de kaller for Oslo:

Nye Ryanair-destinasjon fra Rygge er
Liverpool (2 ganger i uken)
Tenerife på Gran Canaria (en gang i uken)
Vilnius i Litauen (5 ganger i uken)
Warszawa (5 ganger i uken)
Budapest (3 ganger i uken)
Lodz i Polen (2 ganger i uken).

Til London Gatwick

Som følge av at Norwegian trakk seg nesten helt bort fra Rygge, fikk de flåtekapasitet til å utvide tilbudet fra Torp Sandefjord - på motsatt side av Oslofjorden:

Kjos'erns vinterruter fra Torp er klare, og han introduserer to helt nye ruter: En til Tenerife på tirsdager, en annen rundtur til London Gatwick fire ganger i uken.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!