FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Fri: Tidenes største svenskevits?

Av Lars Bull30.11.08 19:20

Del saken på:

Seilskipet Vasa sank etter et par hundre meters seilas, men museet har blitt til det best besøkte i Skandinavia.

Dermed har en av svenskenes aller største fadeser, blitt til en av deres største suksesser.

Vasa sank på havnen etter noen få hundre meters seilas i 1628, men museet har nemlig blitt til det best besøkte i Skandinavia.
I dag er det både hyggelig og morsomt å se skipet, men det er ingen hemmelighet at Kong Gustav II Adolf av Sverige var i harnisk over sine udugelige konstruktører.

Slagskip med slagside

Skipet var det største som noen gang hadde forlatt beddingen på verftet inne i Stockholms havn. Etter cirka en kilometer kantret skipet i en mild bris midt i havnebassenget. I 1957 ble skipet gjenfunnet og reddet på land. Svært mye av skroget var inntakt og faktisk ble skipet lenset, og fløt på egen kjøl inn i dokken.

Vi starter turen vår til Stockholm med toget fra Oslo. En særdeles komfortabel måte å reise på og kanskje riktig hvis det er shopping på programmet? Da kan du i hvert fall la være å bekymre deg for overvekt og lite beinplass.

Bredt kulturtilbud

Det er mange spennende mål for de besøkende i Stockholm: Ta for deg av et bredt kulturtilbud, massevis av shopping og mange gode restauranter. Og alt til litt lavere priser enn vi har i Norge.

En av de mest trendye restaurantene i Stockholm for tiden er Retaurant Pontus hvor de serverer 9 retter for 600 Norske kroner. Kjøkkensjef Andreas Hedlund påstår at du skal få det du vil ha, -uansett om det er sushi, østers, lam eller vegetarisk. «Kom å spis det du har lyst på akkurat nå».