FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

I sporene til Broen, Borgen og Forbrytelsen

Av Dag Fonbæk 03.09.14 17:54 | Oppdatert: 03.09.14 18:53

  Del saken på:

  Skal du på helgetur til København i høst, så ta med gode sko. Nå kan du gå guidede turer i sporene til TV-suksessene Broen, Borgen og Forbrytelsen.

  Rusleturene i Københavns brosteinsgater tar utgangspunkt i flere av stedene der handlingen i TV-seriene utspiller seg:

  Du stikker nesen innom restauranten der Sarah Lund spiste med Troels Hartmann i Forbrytelsen.

  Du halser etter Borgens Birgitte Nyborg rundt Folketinget på Slotsholmen, og raider skumle bakgater i Vesterbro der Broen-etterforskerne Saga Norén og Martin Rohde lette etter den som myrdet en dansk prostituert …

  Byen rundt

  Forbrytelsen, som blant annet ble filmet rundt Hovedbanegården, Rådhuspladsen og Det kongelige bibliotek, ble nominert til Emmy-pris tre ganger – to ganger som beste internasjonale drama og en gang for beste kvinnelige skuespiller (Sofie Gråbøl).

  I sesong tre ble for øvrig flere scener av Forbrytelsen innspilt i Stavanger-området, der regissør Hans Fabian Wullenweber fant det rette miljøet av stålcontainere, regn og blest …

  Satt klistret

  De danske TV-suksessene Broen, Borgen og Forbrytelsen tok også norske TV-seere med storm.

  I sesong etter sesong droppet folk foreldremøter og trimkvelder for i stedet å sitte klistret til skjermen og følge Sarah Lund, Birgitte Nyborg og Saga Norén i de populære krimseriene.

  Nå kan du altså, sammen med kvalifiserte guider fra Nordic Noir, rusle rundt i de mørke serienes fotspor – til sentrale steder i Kongens By der handlingen i TV-seriene utspiller seg.

  Guiden forteller om de ulike rollefigurene, og gir deg små anekdoter om TV-seriene, som du garantert ikke har hørt før.

  Bare å møte fram

  Av tidsmessige grunner rekker ikke guiden å ta deltagerne med til Øresundsbroen over til Malmö – der liket av en svensk politiker blir funnet i serien Broen.

  Mye av handlingen i både Broen, Borgen og Forbrytelsen foregikk i mørke, men siden de guidede rundturene finner sted hver lørdag ettermiddag i høst, får deltagerne oppleve «mørke København» i dagslys …

  Rusleturene uten værforbehold varer halvannen time, og starter ved Vesterport stasjon. Pris 150 kroner (100 ved forhåndspåmelding).

  Private selskaper kan booke sine egne omvisninger, leser vi på Nordic Noirs hjemmesider.

  Bak selskapet står hollandske Dieuwertje Visser, som har spesialisert seg på filmturisme i Danmark.