FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Kina skal bygge 45 nye flyplasser på fem år - minst!

Av Gjermund Glesnes25.02.11 15:06 | Oppdatert: 25.02.11 19:38

Del saken på:

(VG Nett) 175 flyplasser er ikke nok for Kina. Nå skal landet bygge flere - mange flere.

Kina akter å bruke 1,27 billioner kroner de neste fem årene på å øke flytrafikken i landet. Dette sier sjefen for landets sivile luftfartsmyndigheter, Li Jiaxiang, til AP.

Med så mye penger i potten akter landet å gjøre mer enn små oppusningsprosjekter.

Hele 45 flyplasser planlegger Kina å bygge i løpet av de neste fem årene. Og som ikke det var nok: Foran antallet legger Li Jiaxiang på et «minst».

Til sammenligning er forrige gang en ny flyplass ble åpnet i Norge, 1998, da Kong Harald åpnet Oslo Lufthavn Gardermoen.

Den kinesiske luftfartstoppen sier ingenting om hvor de nye flyplassene skal ligge, men Kina har allerede offentliggjort planer om å bygge en flyplass hele 4436 meter over havet, i Nagqu i Tibet, noe som vil gjøre den til verdens høyest beliggende flyplass.

NYTT SUPERTOG: Reis fra Shanghai til Hangzhou - i 416 km/t

130 av Kinas 175 flyplasser gikk med underskudd i fjor, men landets myndigheter gir mer enn gjerne økonomisk støtte til trafikken.

Li Jiaxiang peker på at nye flyplasser har ført til at jordbruksområdene har fått økte inntekter, fordi de gjør at frukt og grønnsaker kan flys inn til rikere byer.

LES OGSÅ: Her er flyplassene med flest forsinkelser

De luftige planene baseres også på landets formidable trafikkvekst. Den internasjonale luftfartsorganisasjonen IATA forventer en enorm trafikkvekst i Kina de nærmeste årene, med 141 millioner flere innenrikspassasjerer fra 2010 til 2014.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!