FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Her kan du shoppe døgnet rundt

Av Dag Fonbæk 01.02.13 20:23

Del saken på:

SINGAPORE (VG) Varehuset Mustafa i Singapores Little India stenger aldri. Her kan du shoppe døgnet rundt, 365 dager i året.

Og det er det mange som gjør. Naturlig nok er trengselen mindre klokka 02 på natten enn rundt lunchtider - og fremfor alt er det lettere å komme til med varebil i Little Indias trange gater om man skal transportere hjem en komfyr eller fryser.

Hos døgnåpne Mustafa i Syed Alwi Road får du elektriske artikler, parfyme, klær, klokker og smykker i en salig blanding.

LES OGSÅ: Singapore Airlines legger ned verdens lengste flyrute

Mange turister

Selv om asiatene utgjør den største kundegruppen, kommer europeerne sterkt, ifølge gründeren Mustaq Ahmad (45) - med 150 000 ulike varesorter i hyllene og en omsetning på 1,4 milliarder årlig.

Shopping i Singapore er billig. Hva med en hvit dress til 40 singapore-dollar (175 kroner)? Eller en yndig ballkjole til datteren for 120 kroner?

- Det er jo ingen vits å sy selv, når ting er så billig som dette, sier Helene Bauge fra Asker, som bor i Singapore.

LES OGSÅ: - Singapore har verdens beste flyselskap

To kilometers handlegate

Mustafa er en slags blanding av kjøpesenter og marked - og er derfor på mange måter motsatsen til Singapores Orchard Road - flere ganger kåret til verdens beste handlegate.

Mens det er billigpreget som rår hos Mustafa i Little India, er paradegaten Orchard Road mer prangende med sine mange merkevarebutikker og langt høyere prisnivå.

BILDE-EKSTRA: Besøk Universal Studios i Singapore

De samme butikkene går igjen i de 22 kjøpesentrene.

- Det er riktig observert, men det beste med 2 kilometer lange Orchard Road er at du finner alt her - og hit kommer motevarene først, sier Juliane Husvik Sukkestad fra Oslo - en annen av de bofaste nordmenene i Singapore.

Gammelt og nytt

Øverst i gaten finner du de gamle og litt slitne varehusfasadene til Lucky Plaza og Far East Shopping Centre - fylt av små outlets-småsjapper tett i tett.

Skal du ha deg skreddersydd skjorte på dagen, er Lucky Plaza stedet.

Lenger ned i gaten glitrer nyere og mer moderne ION, som er siste skudd på shoppingsenter-stammen og nordmennenes favoritt Paragon.

Lettvint

Hos sistnevnte finner du alt. Prisene kan virke høye, men Paragon er ikke så folksomt som nabo-sentrene. Kanskje er det hva vi nordmenn liker ved stedet.

LES OGSÅ: Singapore har fått gigant-kasino

Selv om gaten er lang, er det lettvint og praktisk å handle i Orchard road: Under de sterkt trafikkerte gatekryssene kan du bruke gangtunneler fra kjøpesenter til kjøpesenter - som fra ION til Wheelock Place

Tang vis-á-vis ION, med tak formet som en «kinahatt», fører ikke uventet Kina-inspirerte varer.

Golfernes eldorado

Hos Lucky Plaza og i Far East Shopping Centre finner golferne alt de drømmer om. Flere etasjer er avsatt til golf-butikker - mens Visma Atria i nr. 435 er alle kvinners drøm med dusinvis av merkeklær-forretninger.

LES OGSÅ: Changi-flyplassen verdens beste?

Ngee Ann City shoppingsenter, rett ovenfor Paragon, virker uinntagelig som et kinesisk kulturpalass. Men ta rulletrappen opp i den internasjonale bokhandelen på Ngee og kos deg. Her oppe er du aldri alene!

Skrått over gaten for Turistkontoret ligger Mandarine Gallery med hotell, og enda lenger opp i gaten (ved Orchard Central) bygges to av de gamle kjøpesentrene sammen til ett nytt - men anleggsarbeidene gjør det mindre trivelig å gå der akkurat nå.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!