FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Slag i slag på golfernes øy

Av Egil Svendsby11.08.04 07:52 | Oppdatert: 11.08.04 08:05

Del saken på:

Irland er kåret til Europas beste golfreisemål. Det er mer enn 400 gode grunner til det. For i Irland er golf stort. Uansett hvor du befinner deg på øya, vil det være en golfbane i nærheten.

VG på golfrunde i Irland

- Vi er bedre enn K Club, som skal ha Ryder Cup, der er det dessuten så jævlig snobbete, sier Rory da vi kompenserer for væsketapet etter runden.

Dagen før var det like hyggelig, selv om Waterford Castle som golfbane ikke er like spektakulær som Mount Juliet.

Været til tross

Men Waterford Castle er den eneste banen i landet som ikke ligger på selve øya Irland. Du må ta bilferge ut til banen med det storslagne slottet.

Her gikk vi en runde med danske Finn Breum Jensen, som selger golfreiser fra Danmark.

- Vi selger golfreiser til hele verden, og jeg har stor tro på Irland. Litt ustadig vær muligens, men de flotte banene oppveier det og mer til, sier Jensen.

To dager etter besøker vi K Club i Kildare County. Her koster det en million kroner å bli medlem. Dyrt å spille er det også, 265 euro. Men om to år blir dette trolig Irlands mest berømte golfbane. Da er det Ryder cup. Og mange nok - også nordmenn - er villige til å betale dyrt for å kunne si at de har spilt akkurat der.

Slottet som tilhører banen, er i prisklassen «hvis du må spørre om prisen, har du ikke råd».

For her har man tenkt på alt, ikke bare på å lage en bane i verdensklasse. Omgivelsene rundt er i verdensklasse de også.

På vår irlandstur rakk vi også innom to andre baner med navn som golfkjennere verden over nikker anerkjennende til. Druids like syd for Dublin og Portmarnock like nord.

Men her spilte vi ikke på berømte Druids Glen, men den splitter nye Druids Heath. En lang bane bygget for fremtidens utstyr, og som før den er ett år gammel vil ta imot verdens beste golfere.

Banen har av eksperter fått betegnelsen «en av de få baner i verden med to helt genuine golfhull».

I Portmarnock valgte vi oss den minst kjente linksbanen. Den var vindutsatt, trang og hadde mange blindhull. Men det er også en del av å spille golf i Irland.