FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Her er ni «hemmelige» reisetips i Karibia

Av Gjermund Glesnes11.03.10 09:15 | Oppdatert: 11.03.10 10:17

Del saken på:

(VG Nett) En reise til Karibia kan by på langt mer enn sol, varme og fantastiske strender.

St. Vincent - Dominica - Jamaica - Cuba - Montserrat - Martinique - Trinidad - Den Dominikanske republikk- Nederlandske antiller

Øyområdet tilbyr også de reisende en lang rekke heftige opplevelser som ikke får mye omtale.

Nettsiden til Lonely Planet trekker frem disse ti karibiske «hemmelighetene»(ekstern lenke).

Seile i skipet til Captain Jack Sparrow
Fra Union Island i Saint Vincent og Grenadinene kan du seile med «Black Pearl», skipet som Johnny Depp boltret seg på i Pirates of the Caribbean.

Dominicas Boiling Lake
Fjellendte Dominica er en av Karibias beste steder for kuperte fotturer. En hard, nesten ti kilometer lang fottur langs smale egger i Morne Trois Pitons nasjonalpark fører til Boiling Lake. Denne innsjøen er innhyllet av damp, og det syder på overflaten. Regn med å bli skitten på turen, skriver Lonely Planet.

Les også:VGs reisetips: Hit bør du reise i 2010

James Bond-hotellet på Jamaica
Goldeneye Resort i Oracabessa på nordkysten av Jamaica er en av Karibias mest glamorøse destinasjoner, selv om det ikke er offisielt tilknyttet agent 007. Tidligere underholdt mannen som skapte James Bond, forfatteren Ian Flemming, selebre gjester her. Dagens driver, plateselskapssjefen Chris Blackwell, sørger for at kjendisene fortsatt strømmer på.

Les også:Slik reiser du billigst til de dyreste reisemålene

De karibiske «Pompeii-ene»
I 1995 dekket et vulkanutbrudd hovedstaden på Montserrat, Plymouth, med et hav av aske. Samtlige 11.000 innbyggere flyttet fra byen. I dag kan turister kjøre dit med firehjulstrekker og se det surrealistiske synet av forlatte bygninger rundt Olde Town.

Artikkelen fortsetter under bildet.


Også den gamle hovedstaden på Martinique, St-Pierre, led en liknende skjebne. I dag kan du se de svarte ruinene etter utbruddet i 1902, da kun tre av byens 30.000 innbyggere overlevde.

Les også:Superstjernenes Karibia-favoritter

Puerto Ricos julesanger
Hvis du vil rømme fra en kald jul, kan dra til Puerto Ricos hovedstad San Juan. Der feirer de høyden med en måned lang sangfest. Kirkene har morgenmesse fulle av landets julesanger, og folk går «julebukk» fra dør til dør.

Sykle ved Guantánamo
Ikke langt fra den beryktede militærbasen ligger en av Cubas mest imponerende ingeniørstykker: Den 55 kilometer lange La Farola, en berg-og-dalbane av en vei som går til en av landets merkeligste byer, Baracoa, skriver Lonely Planet.

Les også:Her er verdens mest sexy strender!

Fly utfor Sabas klippe
Flyplassen Juancho e Yrausquin Airport på Saba i De nederlandske Antiller har verdens korteste rullebane, kun 400 meter lang. Teknisk sett letter ikke flyene fra stripa, de kjører utfor klippen når rullebanen slutter. Landingene her er like nervepirrende.

SPØRSMÅL OM REISE?Spør reisepanelet!

En bortgjemt strand i Den dominikanske republikk
Bávaro og Punta Cana sørøst i Den dominikanske republikk er velkjente for strandturister. Men det er måter å unnslippe hordene. Hvis du tar highway 104 vestover gjennom fjellene til Playa Limón, en lang og isolert strand med kokospalmer bak.

Se fugler på Trinidad
Rundt 430 fuglearter holder til i Trinidad og Tobago. Selv ikke-fuglekikkere vil vurdere en ny hobby etter et besøk i Trinidads Asa Wright Nature Center, skriver Lonely Planet. Reservatet er halvannen times kjøring fra hovedstaden Port of Spain og har all inclusive-hotell i regnskogen.

BLI TILHENGER AV VG REISE PÅ FACEBOOK!