OPPLEVELSE: Man kan spare penger på overnatting og heller bruke mer på opplevelser. FOTO: Melina Pambou Sundfør

Slik kan du bo billig og bra på ferie

Overnattingssteder trenger nødvendigvis ikke å ruinere lommeboken. Her finner du flere gode alternativer som både har en overkommelig pris og god standard.

  • Melina Pambou Sundfør

Når man skal ut å reise er ofte penger den største utfordringen. For alt koster og ting er dyrt.

Overnatting tar ofte mye penger fra budsjettet, men det trenger nødvendigvis ikke å være slik. For bruker man tid på å undersøke mulighetene som finnes, så er det et hav av gode alternativer hvor du kan sove både trygt og fint for en billig penge.

Det kan være en utfordring å vite hvor man skal starte søket, men Instagram kan være et bra alternativ. Bildedelingstjenesten har utviklet seg stort de siste årene, og er nå blitt et sted hvor vi stadig finner inspirasjon og tips til reiser.

Ved å surfe gjennom ulike reisekontoer og emneknagger, kan man finne frem til både attraksjoner og overnattingssteder for din neste destinasjon.

Så hvorfor bo dyrt, når man kan bo billig og bra? Her er fem hostell-kjeder som sørger for at lommeboken ikke tømmes helt.

Stay Generator

Denne kjeden tilbyr unike, sosiale og rimelige overnattingsmuligheter på 14 ulike destinasjoner i Europa og USA. Stedene inkludere blant annet Miami, Madrid, Amsterdam, Barcelona og Paris.

Prisene starter på cirka 198 kroner per natt, men vil variere ut ifra by og land.

Selina

Denne hostell-kjeden har noe for enhver reisende. Om du er på utkikk etter en suite, sovesal eller hengekøye så finner du det her. Selina finner du blant annet i Argentina, Brasil, Mexico og Peru.

Prisene starter på cirka 100 kroner, men vil variere ut ifra by og land.

MIDT I NATUREN: Det finnes utallige overnattingssteder hvor du omtrent bor i ett med naturen. FOTO: Melina Pambou Sundfør

Mad Monkey

«Ingen stress, ingen bekymring» er mottoet til denne hostell-kjeden. Her er med andre ord stemningen avslappet og man tar livet med ro. Mad Monkey finner du blant annet i Kambodsja, Thailand, Laos og Australia.

Prisene starter på cirka 60 kroner per natt, men vil variere ut ifra by og land.

Vietnam Backpacker Hostels

Dette er en avslappet hostell-kjede i Vietnam som har fokus på renslighet og trygghet. I tillegg arrangerer de ulike eventer på hostellene slik at man skal kunne sosialiseres med de andre gjestene.

Prisene starter på cirka 50 kroner, men vil variere ut ifra hver enkelt by.

RENT OG PENT: Det er absolutt mulig å spare penger på overnatting. Her fra to hosteller i Vietnam og på Fiji. FOTO: Melina Pambou Sundfør

Wombat's

Wombat’s fokuserer på å blande den supersosiale atmosfæren til et vandrerhjem med alle fasiliteter du trenger for et koselig og behagelig opphold. Denne hostell-kjeden finner du blant annet i Berlin, Budapest og London.

Prisene starter på cirka 150 kroner, men vil variere ut ifra hver enkelt by og land.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder