FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Påskeferie: Fem reisemål utenom det vanlige

Av Martine Lunder Brenne17.03.17 15:05 | Oppdatert: 23.04.18 12:52

Del saken på:

Glem overfylte strender med svette nordmenn som glinser av Hawaiian Tropic innen en meters rekkevidde til enhver tid. Her er fem forslag til reiser hvor du kan bytte ut harryfaktor med solfaktor.

Påskeferien er like rundt hjørnet, og kanskje drømmer du om en tur til varmen - eller bare et sted med litt mer vår- og sommerstemning enn i Norge. I såfall er du neppe alene – tusenvis av nordmenn setter kursen sydover når feriedagene kommer. Derfor har vi listet opp fem reisemål som ikke er typiske turistmål, hvor du neppe treffer på naboen omtrent før du har forlatt flyplassen.

Og er det litt kort frist å planlegge påskeferien på, funker mange av reisemålene like bra til høsten. Eller kanskje du kan begynne sparingen til neste påske allerede, om du skulle bli lysten på en skikkelig luksustur når du har kommet til bunns i denne saken.

Marrakech, Marokko

I Marrakech får du den deilige sydenvarmen med snittemperatur på 23 grader i mars, men i tillegg en kulturopplevelse utenom det vanlige.

Bo på et eksklusivt boutique-hotell for den ultimate luksusfølelsen, eller spar penger ved å bo i en tradisjonell riad – altså et lite hotell i en typisk marokkansk bakgård. Pengene du sparer kan du bruke på de mange fantastiske markedsbodene, hvor du vil ta med alt fra puter til sko, vesker og keramikk hjem til Norge.

For luksusdyret som er opptatt av estetikk, har dessuten designerlegenden James Conran åpnet sitt første hotell i den marokkanske hovedstaden, så hvis du ikke er på stramt budsjett er L’Hotel Marrakech verdt å sjekke ut.

På kvelden kan du spise deilige gryter laget i tagine, med eksotisk couscous – og hva med en kopp myntete til dessert?

Muskat, Oman

Er du ute etter et spennende reisemål (som garantert vil skape wow-faktor rundt lunsjbordet på jobb), kan du se til Midtøsten. Jordan anses for eksempel som et trygt og barnevennlig chartermål. Men kanskje enda hottere akkurat nå er Oman, Midtøstens eneste representant på Lonely Planets prestisjetunge liste over de heteste reisemålene fra 2017.

Å reise i den retning kan for mange kanskje høres skremmende ut med tanke på situasjonen i Syria og i nabolandet Jemen, men Oman og hoevdstaden Muskat anses som trygge reisemål. Og mars-april er perfekt tidspunkt for å besøke Muskat, som men sin grense til Omanbukta har både strender, en sjarmerende havn og kulturopplevelser utenom det vanlige. Gå for all del ikke glipp av Al Alam-palasset og Sultan Qaboos Grand Mosque!

Oman er for øvrig flott å kombinere med ferie i Dubai eller Doha.

Florida, USA

For en skikkelig avslappende kombinasjon av storby- og strandferie, ta en tur til solstaten Florida, som er best å besøke på nettopp våren – eller høsten.

Mulighetene er uendelige, og nettopp derfor kan det være greit å leie bil slik at du kommer deg rundt og får sett mer enn ett sted.

Fly for eksempel til Fort Lauderdale, og stopp i Miami noen netter for litt storby-impulser, hippe restauranter og gode shoppingmuligheter. Kjør deretter den berømte veien ut til the keys, selvsagt med deilig laidbacke Key West som endestasjon.

Bli noen dager før du starer på returen – og husk at det også finnes mange sjarmerende og langt rimeligere resorter på veien, som i Islamorada, enn i Miami og Key West.

Martinique, Fort-de-France

Kombinasjonen av tropisk strandparadis og franske vibber har for lengst gjort Martinique til et yndet feriemål for eventyrlystne strandløver. For ikke så lenge siden åpnet dessuten Norwegian en rute mellom New York og Martinique, som har gjort øya i det karibiske hav (nord for Barbados og Saint Lucia) enklere å komme seg til for nordmenn. Og den beste tiden å dra på er selvsagt da det regner minst – fra desember til mai.

I dag er Martinique fortsatt en del av Frankrike etter koloniseringen i 1635, og du handler derfor i euro.

Øya skal være en god match for deg som ikke er lysten på store all inclusive-resorter, for her bor man gjerne heller på mindre boutique-hoteller. Sol deg på hvite strender, bad i turkist vann, spis kreolsk- og franskinspirert mat (og drikk rom!), og se vulkanen Mount Peleé.

Tokyo, Japan

For deg som har kirsebærtreblomstringen på din «bucket list», kan påskeferien være tiden du bør satse på. Det er selvsagt vanskelig å spå nøyaktig når trærne står i full blomst, men hvert år kommer et varsel som sier når cirka blomstringen vil skje.

Blomstringen skjer hvert år mellom slutten av mars og midten av mai, og i år er det full blomstring i påskeferien i Tokyo – en storby som uansett bør stå på ønskelisten til enhver eventyrlysten reisende.

Dette er riktignok ikke reisemålet for deg som vil ligge på stranden og slikke sol – til det er det langt fra varmt nok. Men blomstringen gir såpass vårstemning at det fortjener en plass på listen.

Få moteinspirasjon i den hippe bydelen Harajaku, opplev Tokyos svar på Times Square i Shibuya eller gå bananas på jakt etter Chanel og Gucci i Ginza, eller Ayoma (hvor enhver fashionista vil måtte gå innom det Tokyo-baserte merket Comme des Garcons).

For den ultimate kirsebærblomstutsikten, ta også turen til parkenUeno-kōen, som har en av Japans støste samlinger av kirsebærtrær, samt flere museer, historiske templer og en usannsynlig vakker dam med lotusblader.