FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Fem fine dagsturer ut av London

Av Mette Solberg Fjeldheim04.05.18 15:47 | Oppdatert: 15.05.18 13:52

Del saken på:

At nordmenn er glad i å reise til London er ingen hemmelighet, men det er mye å se utenfor Storbritannias hovedstad.

Historiske monumenter, sjarmerende byer eller spaopplevelser er bare noe av det som venter oss en kort togtur ut av London. For England har langt mer å by på enn storbyopplevelser.

Sett av en ekstra dag neste gang du reiser til London og reis med tog fra London eller en av flyplassene og opplev et litt annerledes Storbritannia. Du skal ikke lange biten før du får en litt annerledes dag på London-turen.

1. Majestetiske Windsor Castle

Windsor Castle er kjent som stedet der dronning Elizabeth II gjerne tilbringer helgene sine, og det er her prins Harry og Meghan Markle skal vies lørdag 19. mai. Gå på omvisning på slottet og i hagene. Vil du også få med deg vaktskiftet legger du turen til tirsdag, torsdag og lørdag. Da er det vanligvis vaktskifte på slottet klokken 11.

Reise dit: Tog fra Paddington til Windsor & Eton Central tar ca. en halvtime. Det tar cirka fem minutter å gå til slottet fra togstasjonen.

2. Flotte Salisbury Cathedral

Salisbury Cathedral er et av de beste eksempler på tidlig engelsk arkitektur og huser sannsynligvis verdens eldste klokke – fra eller før 1386. Her ligger også en av verdens mest kjente dokumenter, Magna Carta, fra 1215.

Reise dit: Tog fra Waterloo Station til Salisbury. Togturen tar i underkant av 1 time og 30 minutter.

3. Historiske Stonehenge

Det mystiske monumentet og verdensarven Stonehenge er en levning fra steinalderen og går tilbake hele 5000 år. Fortsatt vet en ikke helt hvordan steinmonumentet ble til, men det finnes mange teorier og legender om opprinnelsen.

Reise dit: Ta toget til Salisbury stasjon, i underkant av 1 time og 30 minutter. Derfra er det rundt en halvtime med taxi eller buss til Stonehenge.

4. Til kjente Eton College

Den verdenskjente privatskolen Eton College ligger i den lille byen Eton, tett på Windsor. Her kan du bli med på guidet omvisning på skolens område i sommerhalvåret. Eton er forbundet med Windsor med en bro og en tur hit kan fint kombineres med et besøk på Windsor Castle.

Reise dit: Tog fra Paddington til Windsor & Eton Central tar 40 minutter. Det tar cirka fem minutter å gå til slottet fra togstasjonen.

5. På spa i Bath

Spabyen Bath i Vest-England er en usedvanlig vakker og historisk interessant by, som representerer to viktige æraer i britisk historie. Romerne likte seg godt her på grunn av byens naturlige varme kilder, mens arkitekturen fra 1700-tallets georgianske adel gir byen et sofistikert preg.

Reise dit: Tog fra London Paddington til Bath tar cirka 1 time og 30 minutter.

Praktisk informasjon

Reise med tog ut av London: De sentrale togstasjonene i det sentrale London er Paddington og Waterloo, men du kan også benytte flyplassen som utgangspunkt for flere «ut av London-opplevelser».

Sjekk tider og priser på www.britrail.co.uk / www.trainline.co.uk

Ønsker du å reise med tog over flere dager, kan et alternativ være å bestille et BritRail London Plus pass før avreise. Da kan du velge 3, 4 eller 8 dager som kan brukes innen en måned, og dette passet gjelder for steder som Oxford, Cambridge, Brighton, Bath, Salisbury, Stratford-upon-Avon og Canterbury.