FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Disse landene må du reise til i 2018

Av Camilla Jorddal17.01.18 08:53

Del saken på:

Fra Chile i vest til Sør-Korea i øst. Dette mener ekspertene er de heteste reisemålene for 2018.

Landene du bør reise til i 2018 er kåret. Reisemålene inkluderer blant annet land som langstrakte Chile, naturskjønne New Zealand, og for deg som ikke vil reise så langt er Portugal og Malta også med.

Vi tok en prat med ekspertene for å høre hva de synes om reiseinstutisjonen Lonely Planets årlige liste.

Se listen her!

Topp 10 land å besøke i 2018, ifølge Lonely Planet

1. Chile
2. Sør-Korea
3. Portugal
4. Djibouti
5. New Zealand
6. Malta
7. Georgia
8. Mauritius
9. Kina
10. Sør-Afrika

Gunnar Garfors er mer verdensvant enn de fleste, og i 2013 entret han Kapp Verde og fullførte målet om å ha reist til alle verdens land. På årets liste trekker han frem land som Chile, Sør-Korea og Sør-Afrika.

– Dette er tre fantastiske land å reise til. Sør-Afrika for eksempel har utrolig mye å tilby, der finner du «alt». Noen byer har riktig nok høy kriminalitet, men det er et reisemål som passer for alle. Georgia og New Zealand er også fine land som fortjener plassen sin på listen, legger han til.

Spennende valg

Han får støtte fra Lena Petersson i Flerveis Kommunikasjon, som har jobbet over to tiår i reiselivsbransjen.

– Chile, Sør Korea og Sør-Afrika er morsomme og spennende valg. Særlig Chile og Sør-Korea er relativt ukjente land for nordmenn, så disse vil være interessante for de som liker å utforske nye reisemål, mener kommunikasjonsrådgiveren.

Nye norske favoritter

For Spania-glade nordmenn tror Petersson at Portugal og Malta kan bli nye favoritter, særlig for barnefamilier.

Men hun mener også at noen land kan ta skade av å havne på listen.

– Georgia tror jeg kan ende opp som en ny plass for masseturismen som vil gi noe høyere priser. Det er et land som har mye å tilby – både til de yngre og eldre generasjonene. Mauritius begrenser seg selv fordi det er et dyrt reisemål og Malta kan også ha noen begrensninger på grunn av størrelse, mener Petersson.

Garfors legger til at Mauritius er et godt alternativ til Maldivene.

– I Mauritius er det litt mer å finne på enn i Maldivene, så det er et godt tips, påpeker han.

Lokale guider ville vært bedre

Garfors mener listene over land bærer litt preg av at reiseguidene går tomme og skulle ønske denne listen kom ned på lokale nivåer for å finne det aller beste.

– Listene kan bli litt kunstige innimellom, vi har jo så mange flotte land her i verden. Ta Kina for eksempel: det er verdens største land, men det er jo som et kontinent. Så hvor skal egentlig leseren dra i Kina? Der synes jeg de har en jobb å gjøre, sier han.

En nøytral guide

Generelt mener Petersson at lister som Lonely Planets «Best in Travel» er positivt og inspirerende. Det betyr stort fokus på landet og betyr ekstra mye for fjerne reisemål.

– Det er alles våte drøm å havne på denne listen, sier hun.

Lonely Planet slipper årlig fire topp-ti-lister over verdens beste land, byer, regioner og budsjettvennlige reisemål. Listene er toneangivende i reiselivsbransjen og Petersson peker på viktigheten av at Lonely Planet er en nøytral guide. Hun mener de generelt er flinke til å plukke ut reisemål, samt peke på hvorfor.

Noe for alle

– Lonely Planet er opprinnelig backpackernes forlag – de reisendes guide. Derfor har listene gjerne flere avanserte reisemål som er rettet mot spesielt interesserte, sier hun.

At guiden er en internasjonal guide er også lett å glemme. Reisemål som virker fjerne for noen er nære noen andre.

– For oss nordmenn er det lett å si «dit er det aldri noen som vil dra», mens i Australia tenker de akkurat det samme om noe vi synes er aktuelt, avslutter Petersson.