FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Flip-flop-bøter i Cinque Terre

Av Mona Langset11.03.19 14:42 | Oppdatert: 12.03.19 09:47

Del saken på:

Italienske fjellredningsgrupper er lei av å hjelpe turister som har lagt ut på tur med altfor dårlig fottøy i Cinque Terre. Til sommeren risikerer de som går med flip-flopper på bratte fjellstier å få store bøter.

Cinque Terre, Italias minste nasjonalpark, har startet en offentlig informasjonskampanje der turister advares mot å klatre på klipper og fjellstier uten passende fottøy. De som velger å ignorere advarslene kan få bøter på mellom 50 og 2500 euro, avhengig av hvor mye ulemper og utgifter de påfører redningsgruppene, skriver CNN.

Det tilsvarer omtrent mellom 500 og 25.000 kroner.

Advarsler

Nå vil alle turister få advarsler om mulig bøter hvis de begir seg ut på fjellstiene med for dårlige sko. Advarslene kommer gjennom plakater, og online når de kjøper Cinque Terre-kortet som gir adgang til nasjonalparken, bussene og togene i området, skriver CNN.

Kystlinjen med de pastellfargede husene på høye og bratte klipper, omgitt av blått hav, virker som en magnet på turister.

VG reise har tidligere fortalt om venninnegjengen fra Norge som reiste dit for å oppleve de fem usannsynlig vakre fiskelandsbyene som bokstavelig talt klamrer seg til klippene som stuper ned i Liguriahavet.

Visste du at en av verdens vakreste innsjøer ligger i Italia?

Hele Cinque Terre-området har status som nasjonalpark, og står på UNESCOs verdensarvliste. Det fører til stor pågang av turister fra hele verden.

Mange kommer til Cinque Terre med tog. Les også om fire av Europas beste matbyer som ligger langs en snorrett togstrekning som tar mindre enn en time, i Nord-Italia.

Ifølge The Telegraph kommer rundt 2,5 millioner turister til Cinque Terre hvert år. I år vil det i tillegg kommet langt flere dagsturister med cruiseskip. I fjor kom det 450.000 cruiseturister mellom April og oktober, mens det er ventet 750.000 i år.